joi, noiembrie 11

suparata... pe parinti

de doua saptamani sunt "hartuita" pentru ca am dat note de 4. azi, am clacat! dar nu renunt. imi iubesc meseria si stiu foarte bine cu ce se mananca.

nu sunt parinte, dar nimeni nu are dreptul sa imi incalce statutul si pregatirea. fetitele respective, cica ar invata cu mama. ok! sa vina mamele la ascultat atunci. am fost trista azi. elevii au vazut asta si nu s-au simtit confortabil. elevele cu pricina au fost ascultate si le-am rugat sa isi puna singure note. mai mult de un 6 cu indulgenta nu si-au dat nici ele.

dragi parinti, nu dau note pe frumusete, pe cat de mult rimel au fiicele dvs. pe gene la doar 12-13 ani. atata timp cat am copii care invata - deci clar nu am probleme de predare - notarea se face de la 1 la 10. asa scrie pe prima pagina a catalogului.

eu nu am venit sa dau indicatii cum sa va cresteti copiii, sau cum sa obtineti rezultate bune in meseria pe care o aveti! repet: imi iubesc meseria si nu o practic de ieri de azi.

incercati sa oferiti copiilor si o doza de bun simt. azi, le-am vorbit despre cuvintele magice: "te rog frumos!". "multumesc", "buna ziua!".

un elev imi spune: "a zis mama sa-mi treceti notele in carnet!" suparata, obosita si stoarsa de puteri, il intreb: "si altceva ce a mai spus sa fac?"

unui alte colege - slava Domnului ca nu sunt singura "atacata" - i s-a spus: "a zis mama sa imi dati nota! suntem in noiembrie si eu nu am nota!"

o colega de romana, a fost "invatata" de o mamica despre sinonime... din nefericire, mamica a plecat cu coada intre picioare: era vorba despre sinonime contextuale. DEX-u nu facea fata...

dragi parinti, va stimez ca sunteti parinti.... dar scoala... e scoala... iar dascalii sunt - majoritatea - bine pregatiti. nu va contest studiile, dar daca va amintiti de pe vremea cand erati elevi... nimeni nu stralucea la toate materiile.

va vand un pont: cand invatati cu ai dvs. copii la biologie, nu reproduceti textul, ci incercati sa faceti conexiuni intre notiuni. Multumesc!

6 comentarii:

Iuliana spunea...

Mi-a placut! Bine punctat!

Asa parinti, asa copii!

DoarEu spunea...

@Iuliana:

Nu stiu cat de bine am punctat... dar atitudinea lor, m-au cauzat o urata criza biliara.

Stiu ca sunt mai mult decat profesor... le-am dat sa manance copiilor, le-am dus haine, creioane si caiete.... si?

Dar asta e viata!

tu26dor spunea...

e nasol cand cineva iti ia in ras munca... am patit si eu pe propria piele si apoi am ras si eu de altii, intenitionat sau nu... apoi mi-a parut rau. munca cu oamenii e cea mai grea. bine punctat articolul, respect pentru ceea ce faci.
mult succes

DoarEu spunea...

@Tudor:

:) da... m-a durut atat de rau, incat am facut criza biliara...

astept sa vina parintele la scoala (cica vine tatal) sa o ascult in fata lui...

apreciez ca ma respecti - mai bine mai tarziu decat niciodata!

DEC.I spunea...

presupun ca sunt si lucruri care iti plac la meseria asta...

DoarEu spunea...

@DEC.I.:

Imi iubesc meseria... iubsc copiii... e ceea ce mi-am dorit sa fac de cand eram mica, e un vis implinit.

Imi place sa predau sub forma de joc... viata sa fie o continua descoperire pentru ei...

Si dau notele pe drept...
Nu mi se para corect ca cei care fac rebusuri, citesc suplimentar sa ia zece, iar cei care nu au nici macar chef de ora, sa obtina tot zece.