luni, septembrie 13

eu voi fi ministru al Educatiei

ha ha ha! sa nu citeasca dnul Funeriu... sa faca vreo depresie, acum de inceput de an scolar. il mai las putin in post!

ieri, o colega m-a rugat sa o ajut sa scrie discursul pentru deschiderea noului an scolar de la scoala unde preda. m-am amuzat, caci ea preda limba si literatura romana., dar cica as avea talent. Multumesc! mergand pe principiul "doua capete fac mai mult decat unul", am dat ghes invitatiei. tot scriind eu entuziasmata si tipic mie, optimista, ii spun: "parca as fi secretara dnului Funeriu!". si am inceput sa radem!

multumesc tuturor celor care mi-au trimis urari pentru noul an scolar. ma simt onorata si promit ca voi face tot ce-mi sta in puteri sa educ frumos si corect elevii care-mi sunt incredintati, sa le fiu alaturi, sa construim lucruri minunate impreuna (ma conformez declaratiei dnului Basescu: "invatamantul sa fie creativ si inovator"; si as continua: "si daca imi iese, ce-mi dai?" - ha ha ha). este un an cu emotii si cu nou. voi preda o materie noua!

dupa ce am finalizat discursul, ma tot gandeam cum ar fi si ce as face daca as fi ministru al MECTS. Educata sunt si educatie dau, cercetator am fost, tanara sunt (la limita, dar sunt) si sportiva am fost, sunt si ma mai fac. doctorat finalizez si eu. cred ca dansul are pe biochimie... pe aproape. ha haha. taman buna sa fiu acolo. lasand gluma la o parte, consider ca acolo trebuie sa fie un om care stie ce inseamna munca la catedra in scolile din Romania.

iata si partea mea de discurs... sa va amuzati:

Dragi elevi, parinti, bunici si stimati colegi,

Cu emotie ne adunam azi pentru un nou inceput. Chiar daca este 13 septembrie, speram din tot sufletul sa fie un an de bun augur, sa avem putere si vointa sa depasim obstacole, sa ne ridicam la nivelul cerintelor – elevii ale dascalilor, educatorii ale inspectoratelor si ministerelor – sa ne implinim vise si sa atingem teluri. Sa ne demonstram in fiecare zi ca suntem mai buni. Sa ne implicam cu hotarare si pasiune in diferite proiecte. Sa facem din scoala un hobby, o pasiune, ar fi ideal, dar nu vreau sa par visatoare. (? suna pueril si neprofesional).

Vreau sa urez “Bine ati venit!” bobocilor de clasa intai. Suntem mandri ca ati ales aceasta scoala si va dorim succes si rezultate minunate!

As dori ca anul acesta sa se diminueze conflictele intre elevi, sa scada, chiar sa dispara chiulul. Poate se va intampla miracolul ca fiecare elev sa contribuie cu ceva bun, inedit pentru infrumusetarea scolii.

6 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Este interesat ” discursul tău”, care va reprezenta pe altcineva .
Mă uimește gândul că o doamnă care trebuie să-i învețe pe copii cum ” să se deschidă” îți cere să ” simți ” în locul ei.
Vezi, de aici începe manipularea- mulți spun altceva decât ceea ce cred.

Ani de-a rândul am scris două tipuri de discursuri- unul pentru director, că era bătrân și nesentimental, atât de bătrân că a stâlcit de tot cuvântul ” știurlubatic”- și unul , mai pe jumătate , pentru șeful clasei mele, pentru că oricât de mult îi înveți la clasă cum să comenteze texte literare, arta de a vorbi are ceva personal. Sau ar trebui să aibă. Și să se formeze prin multă și frumoasă lectură.

De ce predai altceva anul ăsta?

Îți doresc, din tot sufletul, să poți face cu plăcere ceea ce vrei să faci!!!

DoarEu spunea...

Multumesc Gina pentru tot!

Da, unora se pare ca le este "rusine" sa spuna ce simt!

Voi preda biologie si un optional, "Educatie pentru sanatate". E nou pentru mine, dar nu dificil!

Si eu am invatat sa vorbesc lejer - si inca am de lucrat - destul de tarziu, dupa ce am avut sansa sa intalnesc oameni care m-au zis ca, doar citind multa literatura si nu specialitate, voi putea sa vorbesc elevat. :))

Ganduri minunate cu drag si admiratie!

darry.anna spunea...

Frumos!
Un nou an scolar cu multe activitati si reusite!

Anonim spunea...

Eu te sustin, mai ales ca suntem foarte apropiate ca domeniu ;) ...si nu uita de cercetare! ..ca putin am fost si am ramas si mai putini :(

Iuliana spunea...

Super discursul tau!

Ei bine, viitoare doamna ministru, sper ca nu ne veti uita, cand va veti inscauna! :))) Mai avem si noi copii, nepoti scolari... :)))

DoarEu spunea...

@Darry: Multumesc din suflet!

@April: Multumesc! Da, chiar imi doresc sa nu uit nimic din ce fac, sa ajut cat mai mult... sa evoluez si sa aduc zambetul pe chipul romanilor. Inca suntem cu fete cernite dupa atatia ani de libertate. dar ne si place.... !

@Iuliana: :)) Nu am sa uit pe nimeni. Si nu voi merge pe nepotisme. Voi fi corecta...
Multumesc ca ti-a placut discursul... :)