joi, septembrie 9

“zambete si bucurii”


Cuvinte, vise, sperante… puse intr-un pahar. Se toarna apa pana la jumatate. O mana puternica, cu degete lungi, unghii patrate ridica paharul in lumina slaba a neonului. Moleculele de apa desfac particulele din cuvinte. “mi-e teama ca nu voi fi la inaltimea asteptarilor tale!” se desface in mii si mii de bule.

Da… si asa a fost… teama lui transmisa cu forta in cuvinte, incercarea disperata de a o elibera prin rautate a distrus armonia prieteniei de pana atunci. Nu a mai gasit forta de a fi alaturi de cineva care l-a sustinut la greu. Nu-i nimic. Ultimele imbratisari de pe nisipul rece, intr-o noapte de vara, ii vor ramane in memorie ca simbol al neputintei de a fi prieten pe viata.

Teama asta ucide…

“Oare de ce?” se intreaba ea.

Zambet… “zambete si bucurii” este expresia instaurata de ea acum multi, multi ani… si functioneaza….

6 comentarii:

CORA spunea...

DA! Noi suntem proprii nostri medici sufletesti! Pentru ca puterea e in noi! Orice psiholog, psihiatru...nu face decat sa descopere PUTEREA din noi!

DOAR NOI spunea...

da, asa este!
am inceput sa lucrez la vindecarea sufletului. stiu ca totul tine de mine!
multumesc din suflet de comentariu!

Iuliana spunea...

Iti voi urma exemplul: in primul rand voi zambi si ma voi bucura de viata, de copii, de familie, de prieteni, de libertate, de tot ce imi da Dumnezeu zi de zi! In al doilea rand ma voi duce sa imi schimb putin look-ul, sa ma aranjez, pentru a reincepe sa ma simt bine cu mine. Si in al treilea rand, voi "resuscita" speranta ca exista cineva normal si pentru mine in lumea asta.

DOAR NOI spunea...

Asa sa faci, Iuliana!

Nimeni nu merita lacrimile tale, iar cine te iubeste nu te face sa lacrimezi!

Imbratisari si bucurii!

Tudor Enea spunea...

"teama lui transmisa cu forta in cuvinte, incercarea disperata de a o elibera prin rautate a distrus armonia prieteniei de pana atunci." - cat de drastic poate sa sune...
"zambete si bucurii, Claudia"..."zambete si bucurii"...

DOAR NOI spunea...

a, Tudor, suna drastic si a fost drastic pentru sufletul meu... :)

zambete si bucurii... :)