marți, septembrie 21

o zi minunata


ca o Lizuca ce ma respect, calatoresc prin Dumbrava Minunata de cate ori am timp. culeg amintiri, zambete, voie buna, liniste, echilibru, bunatate, energie si vin repede sa le impart cu oamenii din jurul meu.

nu prea imi plac orele de dimineata. dar, ca orice facem, exista si un avantaj, acela ca am dupa amiaza libera ca sa hoinaresc, sa scriu, sa citesc, sa fac nebunii....

la prima ora, trimit mesaje pritenilor pentru a le insenina ziua si a le da incredere in ei. elevii ma intampina cu pofta lor nebuna de viata, chiar daca putin somnorosi! orele trec. dupa ultima ora de curs, o eleva vine sa ma imbratiseze. imi sunt atat de dragi cand fac asta! ma simt utila si blanda, ma simt un fel de zana sau Alba ca Zapada si muuuuulti pitici.

imi dadacesc putin si manjii mei de la clasa, apoi pornesc spre un oficiu postal sa expediez contractul pentru povestile ce se vor difuza la RADIO ITSY BITSY, INTRE 29 SEPTEMBRIE - 5 OCTOMBRIE, DE LA ORELE 21 (LIVE AICI: www.itsybitsy.ro).


un batranel ma abordeaza: "domnisoara, va vad mai buna asa, am o reteta pentru medicamente de inima si nu-mi ajung banii. sunt foarte scumpe." zambesc, scot portofelul si-i spun: "sunt imprumutati, dar impart cu dvs.". "multumesc, sa va dea D-zeu tot ce va doriti!"

ce mi-as dori? poate un barbat cu bani! ha ha ha. glumesc, nu asta-mi doresc. poate un barbat vesel, inteligent, credincios si harnic, da, mi-ar surade! ce ma prostesc! stie D-zeu ce e mai potrivit pentru mine...


ma intalnesc cu un coleg care visa sa aibe un copil cu mine... un parlit... imi povestea ca a ramas fara servici. "ce inspirata am fost cand te-am refuzat!" nu stiu unde-i gasesc, sincer. :)


in autobuz, deschid o carte si citesc. ma opresc asupra unei fraze care mi se lipeste de retina: "lupta cu lucrul de care te temi". cat adevar! doar asa poti invinge teama. si eu am temeri... dar le tratez! :) e important sa le constientizezi. ce fata realista sunt! ptiiuuuu.... sa nu-mi fie de deochi...

si ajung sa vorbesc cu domnul director de la scoala unde am doar trei ore. "Buna ziua! Ma scuzati ca va deranjez, s-a schimbat cumva orarul?" "Nuu.... ai spus ca faci un efort joia." "da, asa am zis." "pa, pa, sarut mana".
uraaa... am o zi de distractie pe saptamana! maine merg prin Botanica.... eee, nu ma invidiati, nu la plimbare, merg sa vad ce se mai intampla cu doctoratul. am mai copt vreo doua articole stiintifice in ultima vreme, pe langa multe povesti. ce-as vrea sa-mi dau doctoratul in povesti si personaje fel de fel.

ce ti-e si cu zilele astea minunate.... se intind la povestit ce n-am vazut!
seara buna, oameni dragi care ma cititi!

11 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

E plină viața ta!!

DOAR NOI spunea...

@Incertitudini:

Da, este foarte plina! si inca n-am spus tot... ca sa nu mai atrag invidii...

Poate sufar si de o mandrie ascunsa, de care vreau sa ma vindec!

Cele bune sa se-adune!

darry.anna spunea...

:)Ce draguta esti!Uite ca eu nu te invidiez. Sa mergi in fiecare zi cu autozul la servici e destul de solicitant.
Ai o viata plina si frumoasa pentru ca stii sa pui un strop de magie in toate, asemeni Lizucai din Dumbrava Minunata.

Ganduri bune si imbratisari prietenesti!
Cu mult drag,
Darryanna

DOAR NOI spunea...

@Darry:

Stiu ca nu ma invidiezi, multumesc mult! Dar cred ca si lauda mea exagerata sau etalarea reusitelor mele sacaie la un moment dat.

Magie....da, am o bagheta magica, un aratator bandajat cu scotch. ;))

La servici merg cu autobuz, cu tramvai, cu metrou... de asta nu pot parasi capitala. :))

cele bune sa se adune... zambete...voie buna..optimism....energie pozitiva...vointa... spor si liniste sufleteasca draga mea!

Iuliana spunea...

Ce bine ca vezi intr-o zi obisnuita o zi minunata! Acesta este secretul fericirii: sa te bucuri de lucrurile simple de zi cu zi. Iti doresc ca fiecare zi sa iti fie minunata!

DOAR NOI spunea...

@Iuliana:

Fiecare zi in care intalnesc pe cineva, invat ceva nou, sunt abordata pentru ca sunt "altfel" ma marcheaza!

Ganduri bune si spor in toate!

adriana spunea...

Buna dimineata!

Am retinut: asculatm povesti sapatamana viitoare. Astept cu nerabdare!

Si uite, eu recunosc: te invidiez pentru ca esti zilnic invidiata de copii si uite asa te confuinda lumea si pe tine cu o scolarita.

Imbratisari, zambete si pupici.

iulia spunea...

o zi minunata sa ai si tu . ..scri frumos :)

DOAR NOI spunea...

@Adriana:

Povestile sunt lecturate de o cineva extrem de talentat si le da si mai mult farmec. Eu am fost "vrajita" de ele... nu le-am mai recunoscut! :))

Copiii ma imbratiseaza, nu ma invidiaza...asta mi-ar mai lipsi.... pentru ei sunt frumoasa, ma iubesc, adora cum ma imbrac... imi spun ca sunt tanara.... :)) Iti dai seama ce bine ma simt...:))

@Iulia:

Multumesc de vizita, de lectura, de comentariu...

Zi cu multe impliniri si zambete si voie buna si echilibru iti doresc! Sa stii ca se poate.... chiar daca iti pare imposibil... :)

O imbratisare cu optimism!

adriana spunea...

am recitit...am vrut sa scriu inconjurata...deh...doar ti-am spus ca te invidiez

DOAR NOI spunea...

@Adriana:

Stiu... dar e foarte greu.... sunt epuizata... sunt rai... pe mine ma plac si poate am noroc... dar tot ma obosesc!