marți, martie 23

Tampenii din viata mea...

Am momente in care, chiar daca zambesc, stiu ca ma mint. Am momente in care sunt atat de suparata pe mine, incat imi vine sa-mi dau palme. Sunt dezamagita de oamenii care accepta cu atata usurinta negativitatea si raul si mizeria din jur. Sunt dezgustata cand vad ca, valoarea unui om este apreciata dupa ce acesta nu mai este in viata (vezi Mile Carpenisan).
Imi invat elevii ca fiecare animal comunica si traieste intr-un oarecare grup, numit haita sau stol sau turma sau banc. Le spun cu patos cu noi, oamenii, socializam si forma sociala, cea mai simpla in care traim este familia. Si... constat ca spun minciuni. Familia? Doar cu numele de mama de tata... etc... fiecare membru este izolat.... nu mai comunicam... stam in lumea virtuala, ne uita sfintii pe la servici (de parca acum am construi lumea!). Nu mai socializam.... ne-am salbaticit... ufff....
Sunt trista.... ma "doare" cand sunt cautata la nevoie... apoi abandonata ca un ambalaj frumos, dar inutil. (imi amintesc de ambalajele de la bomboane pe care lepastram presate in carti).
Stiu.... ma cunosc... sunt ALTFEL. Organismul meu este sensibil si raspunde la tot ce e negativ in jur. Atunci, cad, zac efectiv.... cu stari de voma....
Am obosit de teatrul jucat de parintii si bunicii care vin si imi spun: "Vai, doamna, mor daca il lasati corigent pe baiatul meu!" Ei... ia sa vedem. Cati oameni voi "ucide" in aceasta vara! Sa isi petreaca impreuna vacanta, invatand la biologie.
Incerc sa gasesc lucruri frumoase.... carora sa ma abandonez...
Am gasit un film"Agonie si extaz" dupa romanul cu acelasi nume, deIrving Stone... am mai evadat in lumea patinajului....
Nu pot sta sa astept vorbe blande, imbratisari, atentie de la cei din jur... Nu! Nu sunt facuta sa primesc.... CLAR! Am inteles... inca o data, inca un caz surclasat: rezolvat... nu se poate sa fii fericita!
E un post aiurea... fara sens... dar, e blogul meu drag si rabdator, care indura totul...

6 comentarii:

fly2sky spunea...

Sunt triste dar asa de adevarate lucrurile despre care ai scris..Pur si simplu unii oameni sunt facuti sa traiasca mai intens..si clipele de fericire..si cele de tristete. Cauta-le pe cele frumoase..le poti gasi peste tot...in ceea ce ai...nu in ceea ce-ti doresti..si bucura-te din plin de ele. Asa cum lucruri care ii lasa indiferenti pe altii..pe tine te intristeaza, tot asa te poti bucura de lucruri care scapa altora. Un zambet si numai ganduri bune!

darry.anna spunea...

E dreptul tau sa fii dezamagita. Stiu cum te simti ,,am experimentat,, si eu destul de des dezamagirea. Momentele astea, mai putin bune, pe care am dorit cu ardoare sa le reprim si-au cerut dreptul.M-am intersectat de atatea ori cu ele ,incat mi-am zis la un moment dat:Fie cum vreti voi! Am sa fiu cat de dezamagita vreti voi,,
Dupa un timp ne-am plictisit de convietuire si au plecat singure.
Ganduri bune si imbratisari prietenesti!

man... spunea...

Welcome to real world.Asta asteptam si eram curios cand ai sa te dezbraci de falsul optimism.Ramane curajul adevarat si e OK.Felicitari.

DOAR NOI spunea...

Da.... sunt trista si suparata....
Ne plangem deuna si de alta, dar de fapt ne complacem in asa ceva...daca se luau masuri, nu ajungeam aici.
Suntem cumpliti.... ajungem sa promitem si apoi sa nu fin in stare sa pastram o prietenie.... sa ne salutam si sa ne intrebam ce facem.
E trist...
Man: Nu am avut niciodata fals optimism... ce a depins de mine am facut.... atat cat am putut. Putin,dar tot am "schimbat" ceva.
Nu ma las manjita de mizeria din jurul meu. Ma lupt pana mi se face rau, vomit 3 zile de nu mai pot... dar ma ridic si fac ceva bun.
Si... mai stiu ca,indiferent ce mi-ar face un OM, nu-i port pica,si ma voi ruga pentru el.

man... spunea...

M-am exprimat gresit.Cred ca mai corect ar fi autoimpus.Si a ierta dupa ce digeri sau elimini raul facut de altii, e cu adevarat crestineste.

DOAR NOI spunea...

Man:Uffff... Asa da, suna mult mai bine. M-am linistit.
Da... incerc sa fac si eu tot ce tine de mine.
Din umila mea experienta de viata, am vazut cum, mai devreme sau mai tarziu,platim pentru ceea ce facem.
De ce sa fim rai si dusmanosi...si sa fim altfel. Cu atitudine la indigo.... nimic nu va mai rasari altfel.Va disparea diversitatea, creata prin mutatii genetice. Ha haha... biologul din mine.
Ganduri frumoase si suflet deschis catre bun si curat!