joi, martie 18

Eu şi poezia, baba şi mitraliera

Nu mi-a plăcut niciodată să scriu versuri. Am încercat prin clasa a IV-a ceva legat de Mihai Viteazul. Era ceva stupid şi extrem de hilar.
La cursul de scriere, poetul Octavian Soviany, ne-a spus: "E mult mai uşor să scrii versuri decât proză. Nu trebuie să cauţi rimă, lasă cuvintele să vină de la sine, scrie ce simţi. " Din acea seară, cochetez cu poezia. Nu ma judecaţi, nu mă consider poetă, cu toate că, sunt oameni de specialitate care mi-au lăudat "poeziile" şi m-au încurajat a scrie.
Aseară, am aflat de la o distinsă doamnă, despre o pictoriţă: Tia Peltz. Recunosc că nu ştiam nimic despre ea. Am căutat pe Wikipedia, şi am citit, şi am găsit cuvântul crochiu, care mi-a plăcut şi mi-a inspirat aceste versuri.
Desene
Am făcut un crochiu vieţii.
Nu este chiar atât de vesel.
Poate dacă aş pune puţină culoare,
Ar ieşi mai interesant.
Acopăr ochiul stâng şi privesc.
Văd toate bucuriile vieţii şi râsetele zglobii.
Văd mama în poartă cum mă aşteaptă.
Văd şotronul strâmb din ogradă.
Apoi, acopăr ochiul drept
Şi zăresc tabla neştearsă a amintirilor reci.
Dezamăgiri, tristeţi, iubiri nedrepte şi aşchii în suflet.
Aseară, târziu, încercând să mă odihnesc - nu am reuşit şi iarăşi mi-e rău, dar nu contează asta - am schiţat aceste versuri:
Jurnalistul din mine

Cândva, îmi doream să devin jurnalist.
Să scriu despre cultură.
Mi se spune adesea că aş fi bună,
Căci sunt ironică.
Azi, mi-a dispărut acest chef,
Când presa e în criză
Şi jurnalismul pe moarte.
Şi ce este cultura?
O piesă de teatru o dată pe lună,
Dacă sunt norocoasă poate două.
O carte scrisă de clasici sau contemporani
Cu limbaj în jargou
Ca la piaţă la Ferentari.
Mai bine dai căutare pe google: wikipedia
Şi afli ce vrei.
Iar la sfârşit de zi te lauzi cu:
„Am mai aflat şi eu ceva”.
Iau un ziar şi decupez cuvinte.
Le aşez cuminte într-un fes tricotat într-o primăvară târzie.
Extrag şi formulez propoziţii hazlii.
Ca de exemplu:
„Paşii dibaci se zvârcolesc pe câmpie”.

7 comentarii:

catalina stanescu spunea...

scrie, cand te vei indragosti de cuvinte si de chipul lor ascuns vei intra intr-o adevarata aventura a scrisului; de multe ori cautam in afara lucruri pe care nu le putem gasi decat in noi...nu stiu cine a spus asta, ma gandeam ca am inventat-o yo:))

zi frumoasa!

man in the rain spunea...

Noapte buna si:
http://www.youtube.com/watch?v=klKCQZJEFlA&feature=related

DOAR NOI spunea...

Elena: Scriu, promit ca scriu... deja sunt indragostita de cuvnte. mereu mi-au placut.. dar m-am lasat adesea pacalite de ele. Acum, vreau sa le manipulez.
Man in the rain: Seara buna si linistita si tie!

do re mi spunea...

Cand a murit Tia Pelz, eu inca eram la scoala de arta si imi placeau nespus de mult cochiurile ei ,intamplarea a facut ca firma mea sa fie solicitata la relocarea apartartamentului ei de noul proprietar si cum pe acesta nu-l interesa nimic despre arta ne-a propus noua sa luam tot ce era acolo si sa aruncam sau sa pastram cum dorim .Si uite asa m-am trezit cu sute de carti si saci intregi de crochiuri pe care le-am daruit coegilor mei si am facut donatii biblotecii scolii ,povestea lui pelz ,din pct meu de vedere, e trista :cand n-ai pe nimeni si vine unul si arunca tot /noroc ca eu eram in domeniu si am putut aprecia valoarea lucrarilor /poate ,daca mai gasesc iti trimit si tie unul semnat ,nu stiu daca mai am ca au trecut de atunci 12-13 ani ;

-dincolo de timp si spatiu -zic unii ,eu zic si simt ca e in noi acum si aici , Forta vietii, fara de care noi nu putem face nimic ,numai noi credem ca noi facem ceva prin propria putere ;dupa ce vei trece prin aceasta purificare -practic salvatoare - vei fii ajutata de un camp luminos ,dar pana atunci ,speranta ,curaj ,rugaciune,odihna ,tratament ,pozitivitate si incredere in alegerile sufletului tau

DOAR NOI spunea...

Do Re Mi:Minunat ce imi spui... am atatea de invatat.
Ce telepatie... chiar aseara,cand m-am asezat in pat, mi-am spus sa iti scriu un mesaj azi sa vad daca esti ok.
Da,si eu sper ca aceasta stare de rau sa fie o purificare si sa-mi fie bine.
Imbratisari si voie buna,ganduri senine si optimism!

do re mi spunea...

Draga mea sant bine dar am si eu multe ,foarte multe cursuri si seminarii in care sant bagata pana peste cap ,chiar astazi incep altul de theta heling pe care ti-l recomand sa-l faci si tu cand te vei insanatosi ,mai se tine peste o luna .Apoi sant destul de emotionata pentru ca miercuri plec in calotoria vietii mele in Capadochia -in Asia mica - o calatorie spirituala -pe care mi-o doresc de un an ,va fii prima data cand voi zbura cu avionul si cu toate ca stiu ca ca ma voi duce cu bine si totul va fii in regula ,mintea se desprinde greu de frici ,dar conform zicalei : curaj gaina ca te tai -; asa voi proceda si eu cu deosebirea ca imi voi pune viata si riscul si alegerea in voia celui inalt si in alegerea sufletului peste care chiar nu pot sa trec .DEci sa ne auzim cu bine .

pumn de amintiri spunea...

hei...nimeni nu-i perfect...
si toata lumea invata... nu conteaza cum scrii ci ceea ce vrei sa spui si ceea ce inspiri...