vineri, martie 5

elevi si mamici cu pici

cati dintre parinti isi mai invata copiii ca nu e frumos sa arate cu degetul?
cati dintre parinti le spun copiilor ca trebuie sa fie buni, si veseli, si copii, sa se bucure de copilarie?
cati dintre parinti se mai joaca alaturi de copii?
credeam ca nu mai exista paduchi... ha ha ha. da, sunt nebuna, puteti spune (si accept!). diriginta unei clasa a V-a la care predau, vine si ma anunta ca doua eleve au paduchi si sa stiu de ele, bun. intru la ora, iar elevii imi spun pe rand timp de 10 minute, ca X-uleasca si M-arineasca au paduchi. incerc sa-i potolesc, sa le spun ca se intampla daca nu se limpezesc bine cand se spala, ca poate au de undeva, din autobuz sau mai stiu eu de unde. copii rai, care nu stiu sa relationeze. se urasc pur si simplu, rad de numele lor, de etnie (sunt si turci la scoala)... ma ingrozesc adesea. realizez cat de mult le lipseste dragostea. pacat! sunt copii atat de frumosi! daca s-ar juca cu ei, ar discuta, ar fi altceva.
azi, am avut doua clase de a VIII-a. tot comentau si i-am intrebat de ce se comporta astfel, violent, fara pic de rusine. le-am explicat ca nu imi fac mie un favor daca vorbesc civilizat... ma mai vad 2-3 luni si apoi gata. le-am explicat ca se respecta pe ei, ca vor iesi maine poimaine cu meserii, vor deveni adulti si le va fi greu sa se integreze in societate. au spus ca ei ma plac, ca nu au ceva cu mine, dar asa s-au obisnuit.
la final, doi baieti, m-au rugat sa le dau 1 leu... sa isi cumpere ape plata. nu a fost apa in scoala si erau insetati. le-am dat... suntem oameni... iar ei au suflete bune, dar sunt neintelesi, nu sunt mangaiati, nu are nimeni incredere in ei.
.....
de aceea le admir si le ador pe prietenele mele MAMICI.
CLAUDIA, are un baietel de 4 ani (implineste in vara) si ii citeste de la 6 luni, si are incredere in el, si ii incurajeaza orice initiativa creativa.
RUXANDRA este mamica unei fetite de 5 ani, Maria, care mi-a confectionat o frumusete de Martisor. Merge cu ea la teatru, la opera si duminica vizionam impreuna "Alice in tara Minunilor".
ANOUK (prietena mea draga, sensibila, frumoasa) are un baietel curajos, Rares, care o divinizeaza si o iubeste enorm de mult. Sunt invidioasa pe relatia lor. Rares este baietelul care si-a dat verdictul asupra povestilor scrise de mine, inainte de a merge cu ele la tipar. Este elev in clasa I, scrie si citeste foarte bine, este fascinat de dinozauri.
Mi-e drag de mamicile si taticii care se implica in educatia copiilor.

2 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=IJNGdOidiGQ

DOAR NOI spunea...

Anonim: multumesc pentru minunile de muzici pe care mi le recomanzi...
La ceas de seara, si oboseala cumplita, vin tocmai bine.
Bucuri sa cunosti, zambete sa iubesti, ganduri senine sa ai!