vineri, martie 5

Am în mine puterea de a alege şi de a face schimbări


Doamne, dă-mi puterea să depăşesc inerţia care tinde să mă ţină pe loc.
Ajută-mă să-mi găsesc pasiunea şi entuziasmul de a face acele lucruri care contează.
Am ascultat si am mers la cursul de scriere... poate candva, voi scrie carti valoroase pentru omenire, carti care sa salveze sau sa bucure suflete.
Citatul zilei:
Caroline Warner:
“Sunt convinsă că atitudinea este cheia succesului sau eşecului în aproape toate încercările din viaţa noastră. Atitudinea ta – perspectiva, punctul tău de vedere, ce părere ai despre tine, ce părere ai despre alţii – îţi influenţează priorităţile, acţiunile, valorile. Atitudinea ta determină felul în care interacţionezi cu alţi oameni şi felul în care interacţionezi cu propria ta persoană.”
Totul porneste de la tine. Tu SA VREI, tu sa incepi sa actionezi, tu sa iti doresti sa faci ceva.
Da, eu imi doresc sa botez un baietel. Am primit un numar de telefon, si "uit" sa imi fac timp sa sun si sa vorbesc. Dar, voi gasi. E impetuos necesar!
Stiu ca nu am mai citi demult serios.
Am citit un rezumat al unei carti pe calculator si am citit cap coada cartea de poezii "Iubirea e pe 14 februarie". Am scris poezii si sper sa placa, cuiva, candva. am comandat trei carti de poezii, caci imi doresc sa citesc poezie, acum, la acest moment.
Am oarece incredere in mine.
Sunt oameni care ma "asalteaza" cu atentia lor, uneori cand nu mi-o doresc.
Imi doresc sa realizez multe... si sa bifez cat mai multe plusuri in agenda mea, nu sa reprogramez.
Am ales sa iubesc, chiar daca nu sunt iubita. Dar fac asta in secret...
Am ales sa continui cu zambetul pe buze si lacrimi in ochi - indiferent ca sunt de fericire sau de epuizare sau de tristete -
Am ales sa educ... cat pot... iar daca munca mea continua stiu ca voi fi mama...
Mama e o veriga din lantul vietii mele...

6 comentarii:

mihaidcuza spunea...

Citatul diminetii:
„Frica noastra cea mai profunda nu este ca am fi neadecvati. Frica noastra cea mai profunda este ca suntem puternici peste masura. Lumina din noi ne inspaiminta mai mult decit intunericul. Ne punem intrebarea: cine sunt eu ca sa fiu stralucitor, minunat, talentat, fabulos? De fapt, cine esti tu sa nu fi toate acestea?”
Marianne Williamson in “A Return to Love”

DOAR NOI spunea...

Multumesc mult, Mihai! E foarte frumos!

Anonim spunea...

a fost o vreme in care ma straduiam din rasputeri sa ofer (multe: iubire, atentie, intelegere, ce ma pricepeam si eu); dupa cativa ani am descoperit ca singurii care reactioneaza pozitiv la o astfel de oferta sunt copiii. adultii percep efortul tau prin filtrul conditionarilor lor - in cel mai bun caz; in cel mai rau caz, profita fara jena de tine! oricum nu-mi pare rau de acea perioada, am invatat din ea! am devenit mai ... treaza, cred eu!

DOAR NOI spunea...

Donca: Stiu ce spui... daruiesc si eu cui merita, plus ca, am invatat sa daruiesc fara sa astept ceva in schimb!

Mikka spunea...

Ceea ce ne tine pe loc e ceea ce credem. La fel, ceea ce credem ne poate propulsa.
In secret... cand e in secret, in secret ramane. Scoate! Fara frica!
Iubirea e peste tot. Nu doar pentru unii. Chiar si in cei care credem ca nu au atins-o si ca nu o au. Da' de unde! Doar ca multi nu o stiu.
Perspectiva, punct de vedere... Felul de a vedea, Frumoaso, felul de a vedea. Asta e punctul turnant. Punctul. Din care iti poti intoarce ochii in lume. Frumosi, ca sa vezi frumosul. Urati, ca sa nu il vezi.
Cand inca mai exista deosebiri intre cine si ce, esti jumate. Puterea ta, la fel, jumate.
Cand ai ajuns sa intri atat de adanc in tine incat sa tasnesti deplin afara, cu plinul din tine, nu mai ai oprelisti.
Nu in secret... Toata, toata arata-te. Inima plina de iubire nu poate fi infranta. Nu e patetism, e proba de viata. Cand iubesti, te iubesti pe tine asa de mult incat te porti pe tine ca pe o coroana. Si stralucirea atrage, fara sa ai nevoie sa faci ceva. Vezi ce privesti...
Mizeria e peste tot. La fel si superbitatea. In functie de ce alegi sa vezi, aia traiesti.
Ziceai deunazi de educatie. L-am inatalnit pe Mihai, "Punctulzero". Omul care a facut autostopul spre Nepal, Tibet, India, Iran... a fost gazduit minunat de talibani. Are proiecte de educatie in care se implca mai multe tari. Schimba multe, in multi... Oamenii vor si chiar pot. Totul e sa crezi ca DA si ti se aduce...
Priveste unde e lumina, draga mea!
Ai puterea de a face schimbari. Asa e. Fa-le! Acum! Exact acum!

... pentru un flux puternic de energie, bucurie, iubire de tine, vino sa pasim in Frumusete. Te astept...

DOAR NOI spunea...

Mikka: Multumesc Mikka pentru acest "discurs" minunat! Multumesc ca ma incurajezi, ca vezi "frumosul" din mine, ca presimti ca pot.
Nu stiu daca pot, dar sunt sigura ca VOI INCERCA! VOI FACE PASI IN DIRECTIA PE CARE VREAU SA MERG!