joi, iunie 25

Amar, dulce şi picant


Da... şi dacă adaug şi sărat am enumerat cele patru gusturi fundamentale. Dar nu vreau să predau o lecţie de biologie, aşa că nu vă panicaţi.
Amarul mi se trage de la munca desfăşurată... de la faptul că, dacă eşti bun şi dispus să te implici în tot ce ţi se cere, la un moment dat, eşti luat de fraier. Nici nu ştiu cum să mă exprim. Toată lumea vrea să îţi fie şef. Aşa, măcar pentru o zi. Îl ştiţi pe tăuraşul Ferndinand? Ei bine, aşa sunt eu: romantică, visătoare, foarte deschisă şi serviabilă cu cei din jur. Asta, până mă rănesc sau mă calcă în picioare. Atunci, văd roşu în faţa ochilor, dau cu copita n pământ şi pornesc la atac. Hmmm... e un atac verbal, în care doar mă apăr... nu jignesc pe nimeni (sau poate fac şi asta uneori, dar fără să vreau).

Apoi, a urmat dulcele. O seară frumoasă, într-un loc de poveste, o gradină de smochini, cu mese de răchită, băncuţe de lemn, în compania colegilor, ba chiar îi pot numi prieteni, de la cursul de scriere creativă. Locul se numeşte La Metoc. Mergeţi, nu veţi regreta. Vă veţi încărca bateriile. Beţi unul din cele peste 100 de sortimente de ceai. Dacă aveţi şi o companie veselă, optimistă, care are ce să vă povestească pentru a vă alunga gândurile rele, tristeţea, ba chiar şi oboseala, nu pot spune decât că veţi petrece o seară de neuitat.

Picantul... a constat în gustarea de ghimbir... a fost un dulce-picant (măcar încercaţi), un moment pentru a-mi pune o dorinţă. Pentru această perioadă am o dorinţă arzătoare, pe care mulţi din oamenii dragi o cunosc... şi pe care îi rog să-mi ţină pumnii sa mi se îndeplinească.

Sarea e cea mai importantă din poveste... aşa că, vă iubesc dragii mei, ca sarea în bucate.

Mulţumesc pentru seara de basm... cu ploaie aducătoare de noroc.

8 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Ce frumos..ca intr-un basm!

ajnanina spunea...

si acru nu?
eu am avut o felie de lamaie in pahar :))

cum ai putea pune un pic de sare pe munca, sa ti-o faci mai gustoasa ? :)

DOAR NOI spunea...

Aş putea da vina pe ora târzie la care am postat aceste rânduri. Nu îmi pot ierta greşeala. Cele 4 gusturi fundamentale sunt: amar, dulce, acru şi sărat. Picant în niciun caz.

DOAR NOI spunea...

Ajnanina,
Cred că de aş turna tone de sare munca mea nu va deveni gustoasă pentru mine. Eu nu sunt făcuta să fac ceea ce fac acum. Nu-mi bat joc, şi mă străduiesc să fac totul aşa cum trebuie. Am avut şansa de a întâlni oameni care m-au susţinut. Dar toţi colegii mei ştiu biologie, numai eu ştiu DOAR biologie. Mă simt inutilă şi doar un executant al unor manevre. Cum toate au o limită şi un final, cred că şi răbdarea mea a ajuns la capăt.
Sper să ajung acolo unde îmi este locul. Prietenii ştiu de ce... :)

Mikka spunea...

Draga mea draga...
E limpede ca mai avem de baut multe ceaiuri si cafele impreuna.
Stiu asa de bine cum e sa fii taurasul Ferdinand... Si mai stiu si cum e sa fii in magie.
Cea mai buna chestie care ti se poate intampla e sa ajungi la capatul rabdarilor. Moment in care te ridici si faci miscarea cea mai buna. Schimbarea. Asa am inceput si eu. Cateva schimbari, nu doar una. Pana am ajuns in magie.

Toti cei care te provoaca te ajuta de fapt sa faci schimbarile care ti se potrivesc... Povestim la ceai si cafea.
Un minunat sfarsit de saptamana iti doresc!

Mikka spunea...

Cat despre gustul picant... Ce daca nu-i in cele patru? E bun ghimbirul ala, mie-mi place... Si sa vezi inghetata zgaltaita... Oare cu ce s-o asociem?
Aha! Ghimbirul cu punerea unei dorinte, inghetata zgaltaita - cu celebrarea de dupa, cand dorinta e implinita. Musai facem rsot si de sampanie. Spor la invatat si Bafta Baftelor!

DOAR NOI spunea...

Mulţumesc Mikka!
Cu mare drag acept orice invitaţie la cafea şi ceai din partea unor oameni de la care am ce învăţa.
Cred în magie... şi-mi plac clopoţeii care sună atunci când un vis se indeplineste sau este pe cale de a se implini.
Toate bune şi ţie. Ganduri senine!

DOAR NOI spunea...

Îmi doresc din tot sufletul să merit sa se lase cu şampanie. :)