vineri, mai 8

Mesaj

Textul acesta porneste de la urarea inscriptionata pe una din cartile primite in dar: "Ca vei deveni doctor in biologie sunt convinsa, dar iti doresc din suflet sa fii si mama."
In drum spre casa, ma gandeam. Unele lucruri, chiar daca nu iti plac, le poti face cu munca si perseverenta. Dar sa fii mama, e nevoie sa fii iubita. Un copil are nevoie de familie, de dragostea si prezenta ambilor parinti.
Imi doresc enorm sa intalnesc barbatul BARBAT, care sa stie sa ma cucereasca, sa fie un sot si un tata intelegator. Barbatul curajos, care sa nu astepte sa fac eu primul pas - ca asa se poarta acum.
Incerc sa-mi imaginez ce fel de mama as fi. Sper sa fiu vesela, comunicativa si nu foarte posesiva. Cineva imi spunea ca, copiii, sunt ingeri ce ne sunt dati in grija, apoi trebuie sa-i lasam liberi. Vreau sa-mi invat copiii sa aprecieze frumosul, sa fie milosi, sa daruiasca, sa imparta putinul cu cei din jur, sa rada cu tot sufletul.
Un copil te motiveaza. Iti da puterea si energia de a trai. Te face sa fii mai bun, mai corect, sa ai grija de sufletul tau, te face sa fii din nou copil.

10 comentarii:

Porumbelul alb spunea...

Draga mea,iti multumesc frumos pt cuvintele calde de intampinare!! Si....astepti criticile mele?!! Cum as putea sa critic un suflet asa de minunat,un suflet din care razbate atata lumina,tandrete,duiosii nemasurate,intelepciune si mai ales ceea ce admir cel mai mult - modestie! Esti deosebita,mai ales pt vremurile astea nebunesti!...Tinerii parca sunt debusolati,alearga dupa lucruri stranii,goale de continut,uitand ca au un suflet de protejat,ca valorile nu sunt cele expuse pe la tv... Vor ca fie cool si-atat,indiferent de ce-ar trebui sa faca pt asta! Oare in ce lume traim? Cu cat ai mai multe calitati cu atat iti va fi mai greu sa reusesti.Stiu asta din experienta! Sensibilitatea barbatilor...e un teren minat! Te poti astepta la orice...Cine sa mai mizeze pe sensibilitati si devotament? Cine sa-si piarda timpul plimbandu-se prin parcuri pline de soare,flori si pasari,infiorandu-se cu fiecare atingere in treacat,spunand poezii si ascultand ritmul nebunesc al inimii celuilalt? Multora li se pare penibil,doar traim in secolul vitezei,nu? Incotro - nu se stie! Si-atunci ce atata tatonare?!...Cei mai multi asa gandesc,din pacate...
Iti doresc din tot sufletul sa-ti gasesti jumatatea care sa te iubeasca si sa te merite!! Cine a obosit iubindu-te,nu te-a meritat niciodata!!
Pupici din toata inima,cu drag!
L'automne

DOAR NOI spunea...

Multumesc. Incerc sa-mi pansez sufletul, sa am grija de el, sa fac cat mai multe lucruri frumoase pentru el... si sa astept o minune, un miracol in viata mea.
Am gresit si eu. Mi-am cerut iertare de fiecare data. Am constiinta curata ca am facut ce trebuia. Stiu ca fiecare platim pentru greselile noastre.
Numai bine iti doresc din suflet.

Diana spunea...

Ce frumos iti vorbeste L`automne, nici nu stii peste ce comoara sufleteasca ai dat primind-o aici in casuta ta cu sufletul deschis! Intotdeauna a avut si o sa aiba vorbe frumoase si aproape sufletului nostru, nu e minunat cand intalnesti astfel de oameni?
Ma bucur ca am ajuns sa te cunosc, pentru ca intr`adevar, cum spune si L`automne, esti o fiinta deosebita si speciala!
Iti doresc din toata inima sa intalnesti acel barbat "barbat" care sa fie la fel de sensibil ca si tine, sa te iubeasca si alaturi de care sa ai acea familie frumoasa la care visezi.
Multe imbratisari!

Crina spunea...

Cred ca intrebarile pe care ti le pui tu aici le au cam toate fetele care isi doresc un camin armonios, doar ca tu ai stiut sa iti exprimi dorinta prin cuvinte speciale si te felicit pentru asta!
In ultima vreme am observat ca e mai greu sa gasesti acel baiat cu care sa iti duci impreuna viata pana la adanci batraneti. Mie, cel mai frica mi-e de fidelitatea lui. Nu pentru ca nu i-as putea oferi eu tot ceea ce are nevoie, doar ca acum exista o gramada de fete care urmaresc barbatii doar pentru relatii sexuale...si mai ales pe cei casatoriti pentru ca aceia au si bani cu care sa le intretina! Iar barbat, pentru ca e barbat, sigur nu rezista tentatiei!...parerea mea!

DOAR NOI spunea...

Da... cred ca sunt speciala prin faptul ca am -inca- incredere in oameni.
Ma bucur ca intalnesc oameni desosebiti, care vad ceva bun in mine, care imi dau putere sa continuu, care ma fac sa cred ca am pentru ce trai.
Mi-e teama de singuratate, nu de infidelitate. Daca barbatul ales e cu mintea la el, stie sa aprecieze ce are langa el.

sara.alessia spunea...

uneori imi doresc un copil numai al meu! o fiinta care sa imi apartina in totalitate...pe care sa nu o impart cu nimeni...stiu ca suna egoist.dar am incetat sa mai sper ca apare BARBATUL de care vorbesti...asa ca peste 4 ani poate voi adopta o fetita.
p.s. daca dai de cel pe care il cauti sa imi spui si mie cum , unde! poate reinvie speranta;)

DOAR NOI spunea...

Draga Sara,
Nu exista barbatul perfect. Am zis si eu in linii mari. Atrag numai barbati insensibili, care rad si profita de sensibilitatea mea, sau se sperie. Asa ziceam si eu, ca apelez la fertilizare in vitro sau la adoptie. Dar mai astept, si mai sper.
Tu insa,esti atat de tanara. Ai timp sa cauti. Nu iti pierde speranta. Si... sa nu crezi vreodata ca, barbati poeti, cititi, sensibili la frumos sunt si buni la suflet. Crede-ma, am testat. Mi-a distrus sufletul. E bandajat la maxim. :)

ajnanina spunea...

draga mea
in momentul incare vei intelege ce anume din ceea ce exprimi atrage un anumit gen de oameni spre tine, vei invata si cum sa exprimi ceea ce ar atrage omul pe care il doresti.
si daca ai aceasta convingere, la fel de puternica precum cea cu doctoratul, sau cu oricare alta in care crezi cu tarie, va fi.
ca o poveste :)
cat vrei tu de frumoasa si de succes.

Leo spunea...

Mi se pare o ironie amara a sortii ca multe mame din lumea asta isi exercita incontient rolul, actioneaza din impuls, din instinct, iar cineva ca tine, care mediteaza indelung la "meseria" de mama, si incearca sa inteleaga toate implicatiile ei, doar trebuie sa tanjeasca, sa spere, sa nazuiasca.

DOAR NOI spunea...

Voi fi o mama bune. As putea sa fac un copil, doar pentru a fi mama, dar vreau sa creasca armonios intr-o familie unita, vesela si calda.