miercuri, iunie 17

Minuni

Bucuriile stau aproape de inima fiecăruia. Sunt frumoase, mici, de diferite forme şi aşteaptă să le primeşti în sufletul tău.
Nu e nevoie de fală, petreceri şi incantaţii. E suficient să zâmbeşti, să le descoperi şi să le alegi pe cele care ţi se potrivesc. Vor veni cele care te pot încânta la momentul respectiv. 
Pentru altele este nevoie de răbdare, smerenie, dragoste şi respect.
Pentru altele e necesar să mai citeşti, să parcurgi anumite etape, să suferi - mai mult sau mai puţin -, să întâlneşti anumiţi oameni - mai buni, mai răi (deşi nu există om rău). 
Important este să ştii ce îţi doreşti în această viaţă.
Important este să fi aflat care îţi este rostul aici, pe Pământ.
Important este să nu mai cauţi bogăţie în lucrurile materiale, ci să descoperi bogăţia din preajma ta, din natură, din poveştile oamenilor, din sclipirea privirilor micuţilor care te caută.
Azi... am primit o roşie coaptă în grădina unui elev de-al meu. Un copil adorabil: creţ,cu ochi albaştri - verzi,cu zâmbetul pe buze zi de zi, cu umor de bun simţ... şi o poftă nebună de fapte bune şi mai ales de povestit. 
Aşadar, bucuraţi-vă!
Alegeţi bucurii mici şi chemaţi-le cu gândul în viaţa voastră! Vin negreşit atunci când sunteţi liniştiţi, împăcaţi cu voi şi cei dragi, când vă aşteptaţi mai puţin. 
Aştept veşti despre bucuriile din inimile voastre!

Niciun comentariu: