miercuri, noiembrie 19

Trist...

Copil care la  13 ani își cer cu obrăznicie drepturile, făcând rău, mergând să mă reclame că nu i-am explicat în scris rezolvarea corectă a unui exercițiu despre care discutasem în repetate rânduri, despre care făcusem și anul trecut.

URÂT! 

Pur și simplu mi s-a făcut silă.. de un astfel de copil, care la 13 ani este răzbunător, pârâcios, reclamant de soi... totul vine din educația de acasă, pe care, cu tot respectul pentru părinți, nu o are. 

Trist! Spre ce ne îndreptăm oare? Să devenim o țară de bârfitori, de spioni și reclamanți de soi? 

Dacă era un elev bun, pasionat de ceva anume, cu o anumită cultură, poate da, negociam. Însă... este n copil slab pregătit, cu multe lacune... mai ales comportamentale. 

Aș putea să îl ascult oră de oră pentru a fi sigură că a înțeles fiecare lecție. 

Nu am simțit niciodată repulsie față de un copil, cum am simțit în acest caz. 

2 comentarii:

Pr.Victor spunea...

Vei depăşi această stare, ştii bine. Supărarea de moment suprapusă peste atmosfera apăsătoare de afară şi multiplicată de presiunea evenimentele din exterior va trece. Mai mult, ştiu de la soţia mea (cadru didactic de 18 ani) că cele relatate de tine tind să devină lucruri obişnuite în şcolile româneşti. E trist, dar ei i-am spus că nu poate riposta decât cu notare corectă, chit că asta înseamnă corigenţă ori repetenţie.
Zi mai bună să ai, Claudia!

DOAR NOI spunea...

@ Pr. Victor:

Da, aveți dreptate. Astăzi a venit cu o bomboană, că este ziua lui și vrea să mi-o ofere.
De vine este educația ți că nu știu să se poarte și să accepte că au și obligații.