duminică, februarie 10

Lecturi in forta

Dupa amiaza tocmai buna pentru leneveala... Am citit acatistul Sf. Efrrem cel Nou si pe al Sf. Mucenic Fanurie. Starea de rau mi s-a mai domolit.
Aveam inceputa cartea "La taifas" de Aurora Liiceanu, ed. Polirom. Imi place stilul dansei de a scrie. Am descoperit povesti in care apare experienta dansei d eviata, a prietenelor. Am invatat dspre frumusete, diferent de varsta intr-o relatie, prietenie, casatorie, legatura prea stransa intre mame si baieti, importanta unor carti... de ex.Henry Miller "Sexus" si Paul Valery "Viata este o poveste".
Apoi... am atipit.... 
Pe la 22. 30 amdescoperit ca nu pot dormi.... 
Luasem de la Humanitas din Sibiu - ce vanzator dragut si bine documentat am intalnit acolo - "Copilul lui Noe" de Erich-Emmanuel Schmitt. Am aflat cum sta treaba cu evreii si crestinii... ce inseamna (nu prea eram lamurita, hahahah) cum este cu circumcizia la baieti si rolul ei (de a ramane curati dupa ce urineaza), faptul ca la ei credinta pune accent pe respect, iar la crestini pe iubire... transmiterea afacerilor din tata in fiu... o carte despre alegeri.. despre lupta intre Palestina si Israel... impresionanta carte. Are 182 de pagini, se citeste rapid. V-o recomand. Ca orice este scris de Schmitt. :)
Duminica spornica la citit. :)

Zambete, bucurii si imbratisari cu prietenie.

Niciun comentariu: