marți, iulie 3

Lecturi

Într-un final, am terminat lectura cărţii "De veghe în lanul de secară" de J.D. Salinger.
Un tânăr elev de colegiu... care este exmatriculat...
Provine dintr-o familie bună, tatăl fiind avocat. Un frate - D.B.-  scriitor, mutat la Hollywood... un frate Allie, jucător de basball, mort. O soră foarte deşteaptă Phoebe.
Cartea descrie drumul lui Holden Caufield de la Pency spre casă, după ce a fost exmatriculat... frământări, iubiri, gânduri...
Un neadaptat la societatea în care trăia... şi care îşi dorea să fie un paznic într-un lan de secară, în cae se joacă mulţi copii, cărora nu le-ar permite să treacă o anumită "graniţă".
....
Acum lecturez "Comentarii asupra vieţii" de J. Krishnamurti... după ce am lecturat şi "Eliberarea de cunoscut". Este scrisă într-o manieră deosebită. Fiecare poveste istorisită, începe cu o descriere minunată a exteriorului, copaci, cer, soare, ape... etc. (ceea ce te determină să fii mai atent la ce este în jurul tău), apoi se concenrează pe porbleme sufleteşti, expuse de diverşi oameni, cu diferite funcţii, trăiri.
Lecturi ce mă vor face mare şi puternică... cel puţin aşa îmi doresc!
O zi răcoroasă, cu multe lecturi minunate şi claaaaaaaaaaaaaaaaaaaar de folos minţii şi sufletului!

4 comentarii:

Liuba spunea...

"De veghe în lanul de secară" de J.D. Salinger, dupa mica ta descriere pare a fi una moderna si interesanta.

Ma bucur cind stiu ca lumea citeste.
Claudia imi pare foarte rau de cartea trimis, nici pina in secunda asta nu a ajuns ((( am fost de atitea ori sa intreb si nimic ((( sper ca va veni "totusi" ziua cea mare!!!

Pupici si lecturare placuta

Liuba

DOAR NOI spunea...

@ Liuba:

Cartea este frumoasa.... Mie mi-a placut si Rosu si Negru... :)

Sper din tot sufletul sa ajunga cartea... e si ce iti doreai sa lecturezi... am dat si ultimii mei banii ca sa o expediez... :(

Imbratisari... ti-am trimis numarul de expeditie..

Anonim spunea...

Salinger e colosal. ``De veghe...`` a fost pentru mine ``mind-blowing``, in sensul ca ``mi-a scuturat creierul``la propriu :) si si-a pus amprenta ei unica...Salinger, pentru mine, sta alaturi de Hesse, Mann si chiar Dostoievski sau Kafka. L-am citit si m-a transformat ! E fabulos! :)
Lectura placuta in continuare! :)

campuri de lavanda

DOAR NOI spunea...

@ Campuri de lavanda:

Multumesc... :)

Da... mi-a placut si mie.. am suferit alaturi de Holden... Am iubit-o pe Phoebe pentru ca ea s-a sacrificat pentru el... si il iubea... :) [mi-a placut faza cand si-a mintit mama ca a tras un fum si a aruncat tigara pe geam].