luni, iulie 5

Saptamana lecturilor mele

S-a finalizat “Idiotul” de F.M. Dostoievski. Printul Mîşkin ajunge din nou la sanatoriul din Elveţia, dar starea lui nu se îmbunătăţeşte. Iubita il paraseste in fata bisericii, fiindu-i rapita de Rogojin.
Nastasia Filippovna, frumoasa femeie uşoară, este omorâtă de Rogojin - care suferă şi el o stare de nebunie, după fapta sa.
Aglaia Epancini, frumoasa, desteapta, indrăgostită de prinţul Lev Mîşkin, abandonată în favoarea Nastasiei, se căsătoreşte cu un impostor şi este abandonată de familie.
Romanul este psihologic, cu descriere atenta a personajelor, din punct de vedere fizic si al gesturilor.
A urmat „Micul prinţ” de Saint Antoine de Exupery, primit în format pdf de la Ajnanina.
Aseară, am plâns la lectura unei cărţi după mult mult timp - cred că de la „Singur pe lume” nu am mai plâns. Am terminat „Invitaţia la vals” de Mihail Drumeş, un fel de „Romeo şi Julieta” a României. O frumoasă poveste de dragoste, un bun îndrumar pentru cum văd bărbaţii femeile şi ăşi pierd respectul pentru cele care cedează totul şi foarte uşor. Este o carte ce ar trebui lecturată obligatoriu de către toate femeile. Mi-a plăcut... şi mi-am retrăit puţin viaţa şi am mai învăţat ceva, şi am înţeles că şi bărbaţii pot iubi – ba chiar mai frumos decât femeile adesea – şi mi-am întărit speranţa că există poveşti de dragoste - trăite intens şi la cote maxime, de poveste – în realitate. Am descoperit că nimic nu e întâmplător, că totul este posibil cu voinţă şi puţină muncă (faptul că Tudor Petrican ajunge porfesor universitar, aşa cum îşi dorea fosta lui soţie, Micaela Petrican).
„- Dor, dragul meu, cât te-am dorit!...
Când auzii cum mă cheamă ea pentru întâia oară, m-au trecut fiori de voluptate.
-Aimee, draga mea Aimee!”
Scriitorul a dedicat romanul soţiei sale, Sabina fapt ce ma face să visez la ziua în care romanul meu va fi dedicat unui Dor.
Lecturi plăcute!

Niciun comentariu: