"Prin nameti, in fapt de seara, am pornit catre oras..."
Teatrul National Bucuresti... Sala Amfiteatru... "Cinci femei de tranzitie"...
Nici nu stiu cu ce sa incep... sa spun ca a fost frig in sala sau sa vorbesc despre piesa?
Patru prietene si fiica celei de a cincea (reprezentand noua generatie) se intalnesc sa povesteasca fel de fel... despre moarte, barfe, carti, dans si bautura...
O bibliotecara, mama unui baiat, care a parasit-o, fara niciun cuvant, caci il "sugrumase" cu prea multa atentie.
Gazda (Rodica Popescu Bitanescu), casnica, sotia unui constructor foarte cunoscut pe vremea lui Ceausescu, dar cu toate astea locuiesc intr-un apartament de protocol, cu chirie. Barbatul o inseala... (se pare ca faptasa este una dintre prietenele gazdei).
O profesoara de istorie (m-am simtit reprezentata), intrigata ca elevii sunt dezinteresati, ceea ce o avantaja totusi pentru a primi meditatii.
O afacerista, care are succes, are bani, si-a schimbat casa, masina, ba chiar si sotul... dar are o nemultumire - are o fiica lesbiana ce urma sa se casatoareasca.
Ultima, dar nu cea din urma este fiica prietenei gazdei - ce nu a putut ajunge la intalnire - nemultumita de relatia cu mama sa, care o protejeaza excesiv si nu o lasa sa se marite cu cel pe care il iubeste de trei ani de zile. [Adevarul e ca, o mama iti poate da orice, numai noroc nu... Destinul isi spune cuvantul - desi, eu cred ca il mai poti si influenta putin, prin puterea gandului].
S-au pus in discutie subiectele:
- moarte (mori cand nu mai ai zile de trait);
- femei frumoase vs femei urate;
- socialism vs capitalism;
- relatia copii-parinti;
- puterea prieteniei;
Este o piesa draguta... Si inca ceva... mi-a placut muzica.
Un comentariu:
Am vazut piesa acum doi ani. Aici.
Subscriu!
O zi frumoasa!
Trimiteți un comentariu