luni, aprilie 27

"Casatorie de amatori" - de Anne Tyler

In jocul dragostei, al casniciei si al intamplarii, toti suntem niste amatori, pare sa ne spuna romanul lui Anne Tyler, care urmareste destinul unei casnicii, de la inceputul ei, asezat sub spectrul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pana la un deznodamant aparent neasteptat, dupa 30 de ani.
Lipsa compatibilitatii si a comunicarii sapa in timp rani ce nu se pot vindeca. Cuvinte spuse cand nu trebuie, nu pot fi uitate. Produc ecou. Daca nu esti fericit, renunta. A stii cand sa renunti, este o arta. Fiecare poveste de dragoste are farmecul si misterul ei.
"Gandurile ii faceau noptile asa de lungi. In minte ii navaleau toate gandurile rele de demult. Traise viata gresit; o daduse in bara. Se maritase cu barbatul nepotrivit doar pentru ca asta fusese directia in care mergea si nu stiuse cum sa o schimbe; asa ca ii daduse inainte si se purtase de atunci incolo asa cum nu era de fapt, ca o fiinta cicalitoare si afurisita. Lasase ca oamenii pe care ii iubea sa-i scape printre degete -chiar si pe Michael, pe care il iubise cu adevarat, fie ca era barbatul potrivit sau nu: rabdarea lui, sobrietatea lui si firea lui onesta, atat de incantatoare. Cum fusese posibil ca Michael s-o paraseasca?"
Editura Humanitas Fiction - Colectia Raftul Denisei

Un comentariu:

broscutza spunea...

te pup iubita...am avut commenturile blocate ceva timp, dar le-am dat drumul, asa ca astept sa ma lovesti cu tandrete...Te pup cu drag!!