sâmbătă, decembrie 29

Lecturi 2018

Anul acesta am cumpărat multe cărți... atât pentru copii, dar și pentru mine. Recunosc că mă bucur de fiecare poveste pe care o citesc copiilor mei. Am descoperit multe mame care au început să scrie pentru copii. În dorința de a ajuta un scriitor debutant, am cumpărat muulte cărți. Pe unele le-am lecturat, altele își așteaptă rândul. Uneori regret că mă arunc așa... în vâltoarea „faptelor bune”. Dar știu că nimic nu rămâne fără recompensă: bună sau rea.
Acum, fac un efort de memorie și scriu ce am citit.
- câteva cărți de Amos Oz.
- Elixirul dragostei de Erich Emmanuele Schmitt
- Nautilus de Ioana Bâldea Constantinescu ( mi-a plăcut foarte mult stilul metaforic de scriere, deși subiectul este dureros)
- Pelinul Negru - de Ioana Nicolaie ( subiect greu, despre efectele exploziei de la Cernobîl asupra copiilor și școlile speciale).
- câteva biografii 
- Măștile fricii de Camelia Cavedia (un subiect emoționant, despre efectele fricii impuse de tată în familie). A mai scris Vina și Purgatoriul de Îngeri. Poate le voi împrumuta de la bibliotecă.
- Dincolo de iarnă - de Isabel Allende
- Nemuritorii de rând - de Ana Barton și Parfum de femeie de Ana Barton.
- Odiseea lui Odi - o carte pentru copii, 10- 11 ani, despre jucăriile și viața lor după ce proprietarii lor cresc. 
- Cel mai mic sărut pomenit vreodată - de Mathieu Mazias, autorul celebrei „Mecanica Inimii”
- „Dragă inimă” - de dr. Vasi Rădulescu - o carte foarte bine promovată, scrisă de un medic cardiolog, în care se regăsesc fragmete biografice, dar și povești de viață ale pacienților săi. 
Sper ca anul viitor să fiu mult mai bine organizată și să scriu scurte recenzii ale cărților, dar să și citesc de 10 ori mai mult.  

Țeluri pentru 2019

Îmi doresc ca Noul An să aducă sănătate nouă și lumii întregi. Citesc zilnic pe facebook despre oameni bolnavi, majoritatea în lupta cu năpraznicul cancer, dar și autism sau alte boli. Așa că, dă Doamne sănătate tuturor! 
Apoi, bunătate să fie, cum era acum muuuulți ani, când oamenii se ajutau necondiționat, își împărțeau bucata de pâine și cana cu ceai. 
Aș mai vrea o dilatare a timpului sau o bună, dar foarte bună organizare. Să spun NU la ce nu trebuie să fac. 
Îmi doresc prezență de calitate în viața celor dragi.
Îmi doresc proiecte frumoase, inspirate, propuse de oameni cu suflet luminos. 
Îmi doresc Bucurii și Curaj, acestea sunt cuvintele pentru 2019.
Aș mai dori câteva cursuri de dezvoltare personală, teatru și multe lecturi.
Dacă timpul și inspirația îmi devin buni prieteni îmi doresc să scriu trei cărți pentru vârste diferite, care să se bucure de o primire formidabilă și de un succes răsunător, îndrăznesc să visez la internațional. 
Apoi, vreau weekend-uri cu multe plimbări, descoperirea unor locuri noi (cel puțin pentru copiii mei) și multă mișcare. 
Să fie un an minunat cu sănătate și multe rugi ascultate, cu fapte bune și binecuvâtări! 

LA MULȚI ANI FRUMOȘI, VESELI, SENINI, JUCĂUȘI, ÎNȚELEPȚI ȘI SĂNĂTOȘI! 

Mulțumesc celor care încă îmi mai citesc blogul, acest colț de suflet!

2018 se apropie de final

2018 este pe final. Privește în urmă, se scutură pe haine, pleacă semeț în lumea anilor trecuți, deapănă povești și amintiri, dar și lecții de viață pentru anii micuți, care se pregătesc să vină... când vor fi pregătiți.
Pentru mine, anul 2018 a fost PROVOCATOR, cu multă adrenalină, cu suișuri și coborâșuri, dar frumos.
Am reușit să îmi împlinesc vise pe toate planurile (titularizare, înființarea firmei, cărți publicate, magazin online, povești personalizate, colaborări frumoase, povești în plic de Crăciun, ateliere minunate și interesante, am devenit membru în Asociația de Basm, lecturi puține, dar bune, o săptămână cu gemenii la mare, unde le-a plăcut foarte mult, mașină).
A fost un an agitat pentru suflet, cu multe bucurii, dar și dezamăgiri. 
Privind la mine și la acțiunile mele am descoperit că mă raportam foarte mult la ceilalți, că ascultam foarte mult de părerile celor din jur. Am decis să mă „izolez” de lume și să îmi văd de drumul meu, de viața mea... și va fi mult mai bine. 
Am obosit. Am ajuns pe final de an la epuizare fizică și psihică, cu o dorință nebună de a dormi, de a sta în pijama și a lenevi. Atât! Am reușit în procent de 25 % să fac asta. Câteva zile...  
Îi privesc pe gemeni cât au crescut și cât de puțin am stat cu ei, deși am fost în preajma lor. Eu scriam sau corectam lucrări, iar ei învățau diverse singuri... descopereau lumea. Zilele trecute, când am văzut că Ana știe să numere până la 6 singură, cu ajutor până la 10. Este fascinată de cifre! 
Am redevenit reprezentant Usborne pentru a le cumpăra cărți mai ieftin. Iubesc culorile și pictura. Ana este fascinată de cărțile cu abțibilduri. 
Uneori le cer prea mult! Am așteptări uriașe de la ei, îi copar cu alți copii, deși ei sunt MINUNAȚI, GENIALI în unele activitărți. Horia este as la puzzle și la lego. Are răbdare și voință de fier. 
Mulțumim pentru sănătate, lecții, perseverență și realizări. Suntem recunoscători pentru tot ce ne-ai oferit! Am crescut mai puternici și mai buni!