joi, martie 26

Nedumerire

"Asa e soarta boului, vitel matur, sa stea la poarta noului, nitel mai mult."
Mi-a placut.
Iar recitarea de catre Florian Pitis e minunata. Cautati-o pe youtube.

Sfarsitul nu-i aici - cantec Florian Pitis

Mi-am propus sa ascult muzica, diverse genuri, sa invat despre fiecare stil ceva teorie. Poate imi gasesc timp. Aseara am inceput cu folk. Am ascultat Pasarea Colibiri, Ducu Bertzi, Florian Pitis.
Am alesc cateva versuri:
Cand te-opresti la o rascruce
Drumul nu stii sa-l prezici,
Tine minte: Sfarsitul nu-i aici.
Cand nu mai ai nici vise,
Si nu stii cum sa te ridici,
Tine minte: sfarsitul nu-i aici.
Pomul vietii creste mandru
Unde spiritul e viu
Lumineaza, iar salvarea cerul gol si cenusiu.
Tine minte: sfarsitul nu-i aici.
Si cand cauti in zadar un om,
Printre mii de venetici
Tine minte: sfarsitul nu-i aici.

Din nou


Timp. Uneori ma intreb cand au trecut anii. Parca mai ieri finalizam studiile. Credeam ca m-am maturizat, m-am schimbat fizic, iar profesorii nu ma mai recunosc.
Desi imi promisesem ca nu mai revin in facultate dupa ce am scapat teafara in urma licentei, dorinta de perfectionare m-a adus, din nou, in laboratoare si amfiteatre. Dupa doi ani de master, am zis:"Gata. E suficient. Acum ma asez la casa mea, imi intemeiez o familie. Sa nu mai aud de scoala." Neiesindu-mi pasenta, fiind sfatuita sa fac si un doctorat, acum cat stau cu parintii si nu am propria-mi familie - doare din ce in ce mai mult asta - am fost "aruncata" in valtoarea stiintei.
Zilele trecute am sustinut unul din referatele pentru doctorat. Au asistat profesori care m-au indragit. Credeam ca m-au uitat. Dar nu. Si-au amintit cu drag de mine. Unuia dintre ei, ii placea numele meu. M-a intrebat daca nu m-am casatorit. Am zis ca nu. Astept sa termin doctoratul, sa nu-i induc in eroare. Imi spunea ca port nume ardelenesc. Stiu ca este frecvent intalnit in Ardeal, dar nu am gene de acolo. Mi-ar fi placut. Sunt oameni buni - nu ca eu n-as fi.
Emotiile au fost de 10 ori mai intense decat la un examen obisnuit. Atunci, eram invatacel. Acum, se asteapta ceva de la mine.
E asa greu sa fiu om mare, adica adult. Om MARE,
nu stiu daca voi deveni.

Istoria...

Istoria. Istoria se repeta.
Nu mi-a placut niciodata istoria. Au fost anumiti barbati pe care i-am admirat si am invatat acele lectii. Ha ha ha. Care sunt acestia? Stiu ca v-am facut curiosi. Acestia sunt: Alexandru Ioan Cuza, Mihai Viteazul, Tudor Vladimirescu. Datorita acestuia din urma am luat sfantul 5 la bacalaureat. Doamne iti amintesti cat te-am rugat sa iau 5? Ce ti-am promis atunci? Nu mai conteaza.
Am aranjat cartile in biblioteca si am dat peste doua carti de istorie. Vi le recomand cu drag: "Istoria secreta a sarutului" de Julie Enfield (jurnalista de talie internationala, care preda jurnalism de revista la Universitatea Ryerson), Editura Elena Francisc Publishing.
Cateva citate:
"A saruta cere-nvatatura/
Oricand inima se-ndura
Cand dorinta este pura."
"Un cantec repetat" -Nicholas Breton
"Ai buze cu puteri vrajitoresti, Catrina." Henric al V-lea W. Shakespeare
"Totul incepe cu un sarut. Ne nastem odata cu primul sarut al parintilor nostri si primele amintiri ni se leaga de atingerea tandra a buzelor mamei. Dar niciun sarut nu pare mai intens decat primul oferit din iubire."
Am ramas uimita, profund impresionata de "talentul" lui Napoleon de a iubi, de a scrie scrisori de dragoste Josephinei sale. Stiam ca citise de nenumarate ori "Suferintele tanarului Werther", nu KAMASUTRA.
Cea de-a doua carte, este "Istoria Iubirii" de Nicole Krauss, Editura Humanitas. Iubirea vazuta prin ochii unei fetite, Alma. O carte bine cotata.
De ieri, a inceput sa-mi placa istoria...si istoricii.
Si uite asa, v-am istorisit putin din trecutul meu...sau istoria mea.

28 martie ZIUA PAMANTULUI

Pe 28 martie 2009, la 20.30 stinge lumina timp de 1 ora!

http://www.earthhour.org/about/ro:ro

Prin simplul gest de a închide luminile pentru o oră, Earth Hour transmite un mesaj puternic despre nevoia de acţiune împotriva schimbărilor climatice.Pe 28 martie 2009, la 20.30, oameni de peste tot din lume vor stinge lumina timp de o oră.
Va fi un eveniment în care ne dorim să implicăm un miliard de oameni şi mai mult de 1000 de oraşe, pentru a dovedi că împreună putem să acţionăm împotriva schimbărilor climatice.
Mişcarea Earth Hour a început în oraşul Sydney , Australia . Pe 31 martie 2007, 2,2 milioane de persoane şi 2100 de companii din Sydney au stins luminile timp de o oră. În 2008, evenimentul a devenit unul global, antrenând 100 de milioane de oameni din 35 de ţări.
Embleme ale oraşelor participante, precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseum-ul din Roma sau panoul Coca-Cola din Times Square, au rămas în întuneric, ca simboluri ale speranţei pentru o cauză din ce în ce mai importantă pentru omenire.Earth Hour 2009 este un apel global la acţiune care se adresează fiecăruia dintre noi, fiecărei companii şi fiecărei comunităţi. Un apel la responsabilizare, iniţiativă şi la solidaritate, toate menite să construiască un viitor sustenabil.
Şi în 2009, oameni de peste tot din lume vor stinge luminile şi se vor uni într-un mesaj unic despre viitorul planetei.Peste 64 de ţări vor participa la Earth Hour 2009. Numărul creşte în fiecare zi, pe măsură ce oamenii realizează că acest gest atât de simplu poate avea un impact atât de mare.
Alatură-te mişcării Earth Hour 2009, stinge luminile pe 28 martie 2009 şi înscrie-te aici, pe earthhour.org.

http://www.earthhour.org/action/ro:ro