luni, iunie 16

Fluturi - de Irina Binder

Am citit cele doua volume ale acestei carti cu mare bucurie, cu lacrimi in barba si  inima batand puternic. 
Multumesc Universului ca mi-a oferit aceasta carte gratuit - desi am uitat ce frumos este sa primesti, sa te bucuri, sa fii imbratisata, apreciata, iubita, respectata - si drept urmare voi nota cateva indemnuri pentru a-mi fi la indemana cand imi va fi greu.
"Iubeste si lasa-te iubita, iarta dar nu uita, iar daca vei cadea, ridica-te si mergi mai departe si nu da nimanui satisfactia sa te vada la pamant! Nu uita ca ai dreptul sa faci ce vrei cu viata ta, sa alegi ce vrei si nimeni nu are dreptul sa te judece, pentru felul in care iti traiesti viata.
Sa nu iti fie teama sa plangi, sa razi sau sa vorbesti deschis despre ceea ce simti, fii sincera cu ceilalti, dar mai ales fii sincera cu tine si orice vei face, fa-o in asa fel incat sa ii poti privi pe ceilalti cu demnitate, sa nu iti fie rusine cu cine esti.
Fii fericita! Traieste din plin,fa-ti o familie, fa copii, nepoti, calatoreste, scrie o carte!"

"Sa nu te irosesti in zadar, sa nu-ti sacrifici viata muncind pentru lucruri, sa cauti sa fii fericita, sa nu iti refuzi nimic, sa nu traiesti amanand ca si cum ai trai vesnic, pentru ca nu se stie cand vine sfarsitul si nu as vrea sa ai la fel de multe regrete ca mine. Vreau sa imi promiti ca nu vei tine niciodata cont de varsta, vreau sa nu consideri niciodata ca e prea devreme sau prea tarziu pentru a trai asa cum vrei, pentru a iubi, pe a face nebunii, vreau sa stiu ca te bucuri din plin! Sa nu mai spui niciodata cati ani ai, sa nu uiti ca ai dreptul si poti fi mereu si copil si femeie, ca niciodata nu va tarziu sa o iei de la capat, ca sa te indragostesti si sa te reinventezi. profita de fiecare clipa, ia iubirea care ti se ofera cu ambele maini, tine cu dintii de orice clipa de fericire, si lupta pentru visele tale!
Sa nu uiti niciodata cine esti, sa nu lasi oamenii sa te transforme in ce vor ei sa fii, nu uita ca esti un om minunat, ca ai in tine puteri nebanuite de a schimba lumea in bine si de a infrumuseta suflete. Traieste frumos, cauta sa insemni ceva bun in viata oamenilor, retrage-te atunci cand simti ca nu mai apartii unui loc sau unui suflet si ia-o de la inceput, ori de cate ori va trebui... 
Si nu uita niciodata: Nihil Sine Deo - Nimic fara Dumnezeu... "