miercuri, august 22

O oră de poveste şi o mână de ajutor - Mulţumesc în numele copiilor


Copiii internati in spitalul Fundeni au nevoie de ajutorul nostru, iar de aceasta data nu ne referim doar la carti, jocuri si jucarii, ci la lucruri vitale - MEDICAMENTE. Aceasta este o lista cu medicamentele necesare. Puteti sa ne ajutati ori donand medicamentele din aceasta lista ori cu bani direct in contul fundatiei "Asociaţia Speranţă pentru Tine" 

Cont: RO84 BRMA 0509 0263 5900 0000
Banca Românească
Cod Fiscal 25574408


MEDICAMENTE NECESARE SECTIEI DE PEDIATRIE – FUNDENI

by O ora de poveste on Monday, August 13, 2012 at 11:46am ·
 • Albumina umana      - 220 RON / flacon 50 ml
 • Nurofen – sirop        - 15 ron
 • Paracetamol  - 7 RON
 • Pracetamol sinus – 8 RON
 • Claritine -  sirop 
 • Adrenostazin – fiole
 • Algocalmin – fiole
 • Algocalmin – tablete
 • Unguent hemostatic
 • Solu-medrol 250mg
 • Ibalgin – sirop
 • Calpol   - 15 RON
 • Calpol suspensie pentru sugari si copil mic – 15 RON
 • Calciu lactic
 • Calciu carbonic
 • Smecta
 • Metoclopramid picaturi
 • Peritol – sirop
 • Liv 52 
 • Prednison
 • Dexametashona
 • Calciu gluconic
 • Clorura de sodiu 58,5 %

Cele mai cautate …. Unele nu se gasesc … Altele sunt foarte scumpe  
 1. Albumina umana 20 %   - 220 RON
 2. Viusid        
 3. Oncoxin – 180 RON
 4. Dexamethasone – comprimate
 5. Purinethol -= 40 RON
 6. Vincristine
 7. Metrotexat
 8. Cell Cept 250 mg/500mg  - 500 RON

Puţin cu mine

Luni, primesc un sms. "sunt în Bucureşti dacă vrei cartea". Ştiam că urma să vină Tudor (VEZI BLOGUL LUI ) să-mi dea volumul în care a publicat. Îi răspund: "credeam că plăcerea este a ta, dar spune-mi la ce oră şi unde îţi e uşor să ne vedem". Primesc mesaj... "sunt cu copilul şi ne putem vedem seara. cartea nu este  a mea". :)) Atunci îmi amintesc că rămăsese ca o prietenă să-mi aducă o carte "ştiinţifică" pe care urma să o xeroxez.
La întâlnire, îi duc copilului o carte "Tolba cu poveşti".
- Mulţumim... să ştii că noi îţi citim poveştile în MEKI. Suntem abonaţi. Ne plac. 
- Mulţumesc. Oamenii de la MEKI sunt minunaţi, într-adevăr.

...

Ieri cât am lăsat cartea la xeroxat, am citit în Cişmigiu şi am privit oameni. Un bătrân a cântat la fluier. Mă întrebam ce greutăţi o fi avut în viaţa lui (că tot îmi spunea azi un domn că nu am avut suficiente greutăţi; nimeni din cei care îmi citesc blogul nu mă cunosc cu adevărat; chiar dacă povestesc destul de mult despre mine, credeţi-mă că e doar de suprafaţă; e uşor să dai sfaturi... şi să spui "eu fac, ăla poate... ", însă fiecare dintre noi e unic, cu propria lui copilărie, personalitate, viaţă; chiar dacă nu voi avea normă întreagă anul acesta - nu e prima dată când mi se întâmplă - nu voi muri de foame... nu de alta, dar mănânc foarte puţin şi sunt obişnuită cu posturile...; nu sunt intrigată că nu voi avea bani, ci că nu-mi exercit meseria pe care o ador).
....

De dimineaţă, m-a sunat secretara de la liceu că am trei elevi cu situaţia neîncheiatî şi să mă duc să-i ascult. Uff... pe căldura asta, când îmi plănuisem să dorm şi să citesc toată ziua.
- Doamna, sărut mâna, noi v-am stricat ziua. Ne iertţi?
- Da, vă iert... însă vă era mai bine dacă veneaţi la şcoală...
- Nu putem să semnăm şi să plecăm?
- Nu puteţi... din păcate se face comisie... nu sunteţi notţi numai de mine...
...
După ce am terminat... am privit cu lacrimi în ochi liceul. Copii destepţi, dar mai ales cu bun simţ ca aici, nu voi mai găsi prea curând... 
Asta e viaţa... Una caldă, zece reci.. :(
...

Pe seară am primit un mail...
"Draga Claudia,
as vrea doua exemplare din Tolba cu povesti. As prefera sa le trimiti prin posta, sa platesc ramburs!
Te imbratisez si sper sa depasesti cu bine perioada prin care treci!A." 
... am trimis cărţile... şi iac-aşa mai fac un ban cinstit, că tot le e frică unora că voi cerşi...

Mulţumesc tuturor care îmi doresc binele... 
Sunt anesteziată... plâng în pernă noaptea... zâmbesc celor care mă întâlnesc. Aici scriu ca să mă eliberez... şi nu-mi scriu chiar toată suferinţa în cele mai mici detalii.

Cine este sensibil sau foarte sfătos... este rugat să nu comenteze... (MULŢUMESC!)

Opinie despre viaţă

Maya este o scriitoare americana de culoare, de elita. Merita sa-i cititi din opere..  
Oprah este cea mai bogata femeie de culoare din America, are un show TV de vreo... 20 de ani.   
In aprilie scriitoarea Maya Angelou a fost  intervievata de Oprah, chiar de ziua ei de nastere:  implinea 70 si ceva de ani. Oprah a intrebat-o ce crede despre imbatranire.Si acolo, in direct la televizor, ea a pus ca e  "exciting". In ce priveste schimbarile prin care  trece organismul, spunea ea, sunt multe, si se intampla in fiecare zi...ca de exemplu pieptul. Cei  doi "gemeni" parca se iau la intrecere care ajunge  primul la talie. Audienta a ras de s-a prapadit. E o  doamna atat de simpla si modesta, cu atata  intelepciune in vorbe! 
Si a mai spus Maya Angelou: 
"Am invatat ca indiferent ce se intampla, oricat de  rea pare ziua de azi, viata merge inainte, si totul  va fi mai bine maine. Am invatat ca poti spune multe despre o persoana dupa felul cum face/nu face fata la trei situatii: o zi ploioasa,   pierderea  bagajului, globurile sparte din pomul de Craciun. Am  invatat ca, indiferent de natura relatiilor tale cu  parintii, le vei simti lipsa cand vor pleca din  viata ta. Am invatat ca a face bani pentru un trai  bun, nu-i acelasi lucru cu a trai viata din plin. Am  invatat ca viata iti da, uneori, a doua sansa. Am  invatat ca nu ar trebui sa mergi prin viata cu cate  o manusa de prins mingea in fiecare mana; trebuie sa  fii capabil si sa "arunci" ceva inapoi. Am invatat  ca de cate ori iau o hotarare cu inima deschisa, e  cea mai buna decizie pe care o pot lua. Am invatat  ca, oricata durere as simti, nu trebuie sa devin o  durere/povara pentru ceilalti. Am invatat ca in  fiecare zi ar trebui sa mangai, sa consolezi pe  cineva. Oamenii se bucura de o imbratisare, ori o  bataie prieteneasca pe umar. Am invatat ca...mai am  multe de invatat Am invatat ca oamenii uita ce ai  spus, uita ce ai facut, dar nu uita niciodata cum  i-ai facut sa se simta la un moment dat."   
 

Dacă ai publicat în 2011 un roman.... citeşte anunţul

Buna,
 
As vrea sa iti vorbesc despre un proiect cultural, realizat de Asociatia Casa de Cultura (www.acadecu.ro), pe care Editura ALL, parte a Grupului Editorial ALL, il sustine. Este vorba despre Premiul literar "Augustin Fratila" - romanul anului 2011, in valoare de 10.000 de EURO.
 
Romanul castigator va fi ales de un juriu format din trei critici literari (Alex Stefanescu, Daniel Cristea-Enache si Dan C. Mihailescu) si 20 de bloggeri. Vezi detalii aici sau in comunicatul de presa atasat. Te asteptam si pe pagina de Facebook.com/acadecu
 
O dupa-amiaza frumoasa,
Loredana
 
Descriere: cid:image001.jpg@01CC40BC.BBCB6480
Loredana ModoranOnline Coordonator Grupul Editorial ALL
Grupul Editorial ALL
Bd Constructorilor 20A
Sector 6
Bucuresti, Romania

Email: loredana.modoran@all.ro
Mobil: +4.0744.769.068
Tel: +4.021.40.22.600
Fax: +4.021.40.22.610


Te asteptam si pe:
Blog: ALLCafe
Facebook: Editura ALL, Strada Fictiunii, Oksa Pollock
Twiter: Editura ALL

Răspunsul tinerei regizoare

"Bună Claudia,

Mulţumesc mult pentru susţinere. S-au strâns bănuţi, Cristina Jacob de la Zuzu Film mă ajută cu biletul de avion, toate lucrurile prind contur. Mulţumesc tare! Zile superbe,
Roxana
"

Vă mulţumesc pentru că aţi pus leu lângă să ne susţinem talentele peste graniţă.

Spor în fapte bune... :) Nu se ştie când ne vine rândul fiecăruia.