duminică, decembrie 7

Interviu cu Oana Pelea

Imi place emisiunea "Profesionistii" difuzata de TVR1 sambata seara, la ora 0.20. Nu mai urmarisem demult, iar aseara am lasat televizorul pornit si am vazut ca invitatul emisiunii era Oana Pelea. Am decis sa ma uit.
Ador ochii Oanei. Exprima atata bunatate. Sunt mari, foarte expresivi. Este o femeie frumoasa, o actrita de mare clasa, joaca la Bulandra, Teatrul Foarte Mic si Metropolis.
Am invatat de la ea ca uneori e bine sa zambesti si sa taci, cum spun ameicanii:"Just smile and shut up."
Am mai invatat ca trebuie sa traim ACUM, sa facem totul ACUM, nu maine, va veni o zi cand...Noi ne facem viata frumoasa sau urata, de noi depinde fericirea noastra, toti avem in spate un sac plic cu lucruri urate:barfe, invidii, rautati. Sa incercam sa-l lasam, si sa punem unul in care sa adunam lucruri frumoase, asemenea lui Mos Craciun.
M-a impresionat faptul ca ea crede ca si-a ales parintii, privind din cer mai multe cupluri care se iubeau. [ Cred ca si eu mi-am ales mama...o femeie frumoasa, desteapta, puternica, ce m-a iubit si ma iubeste si imi vrea binele. Mi-as dori sa-i dedic mai mult timp.]
Spunea ca trebuie sa ne traim viata astfel incat, la Judecata cea Mare sa pute spune: am facut asta, asta, asta...adica si lucruri frumoase, onorabile, iar cand ne ducem dincolo sa spunem zambind, luminos:"A fost frumos."
Mi-a placut expresia folosita de amza Pelea:"La un colt de strada m-am intalnit cu viata." Probabil voia sa spuna ca viata ne ofea surpriza placute sau mai putin placute la orice pas?! Nu stiu.