duminică, mai 4

Frumusete, simplitate, eleganta, caritate, suplete

Datorita ei... actritei AUDREY HUPBURN.... sunt mandra ca apartin acestei zodii... Taur... 
Sper sa ajut si sa fac pe jumatate din faptele bune pe care le-a realizat aceasta femeie...

DESPRE TIMP - film

Film englezesc....
despre dorinte... despre faptul ca este important sa traim fiecare clipa... sa ne bucuram de cei dragi... sa ne intemeiem o familie frumoasa... sa zambim... sa nu transmitem problemele noastre celor de acasa... sa impartim sarcinile in familie... 
Tanarul mostenisepe linie paterna posibilitatea de a se intoarce in trecut... intrand intr-un dulap sau spatiu intunecat... strangand pumnii... :) 

DATORIE DE ONOARE - CINEMAX

Tinerete... trei agenti din Israel, doi barbati si o femeie, incearca sa prinda un medic ginecolog neamt, care omoara in chinuiri groaznice, evreii. Dupa ce este capturat... printr-o actiune scapata de sub control, reuseste sa evadeze.
Fiindu-le rusine de esuarea lor, cei trei (doi dintre ei, Stephen si Rachel casatoriti, cu o fata, Sarah... iar David care a fost tot timpul indragostit de Rachel... ba chiar a iubit-o sincer, curat, neconditionat) isi dau cuvantul ca nu vor divulga adevarul niciodata. 
Sarah scrie o carte despre  eroismul parintilor sai. Este casatorita, cu un baietel, iar la lansarea cartii, vine si tatal ei (divortasera intre timp). David, a calatorit toata viata de la acel incident, timp de 30 de ani, pentru a-l gasi pe Vogel, chirurgul din Berkinum. In final, primeste stirea ca acesta este inchis intr-un sanatoriu in Ucraina... si urmeaza a fi intervievat de un jurnalist. 
Cere permisiunea lui Rachel sa desconspire adevarul. Aceasta nu accepta, gandindu-se la fiica ei. In aceste conditii, David se sinucide.
Stephen, infirm,in scaun cu rotile, isi trimite fosta sotie in Ucraina, sa il omoare pe Vogel. Aceasta reuseste...
Filmul este superb... psihologic... despre prietenie.. iubire.. patriotism... adevar si minciuna.
Ce stres.. ce presiune sa traiesti timp de 30 de ani cu o asemenea minciuna in suflet!

Femei - balet si dans contemporan

Sambata, 3 mai, am vizionat spectacolul "FEMEI"... balet si dans contemporan, la Opera Nationala Romana.
Inceputul... doua femei spala rufe la rau... una isi iubeste barbatul, dar acesta o respinge, cealalta este placuta de prieten, insa ea il respinge, acesta suferind si cazand prada bauturii.
O nunta... mi-a placut petrecerea... cu dans contemporan... un fel de tango... dansat de vreo sase - sapte cupluri...
Scena de dragoste din noaptea nuntii... este deosebita... sotul este inrolat... ea ramane insarcinata. Iesind la plimbare cu bebe, intalneste un barbat tanar... au o frumoasa relatie... gurile rele privesc si barfesc intens (tipic omului)... Sotul se intoarce... fetita este mare.... lumea il anunta de relatia sotiei cu alt barbat. Sotia isi doreste sa continue relatia extraconjugala... isi omoara sotul, amantul o respinge... se sinucide... fetita, in compania amantului sotiei arunca cenusa mamei...
Fetita care a interpretat rolul... la numai 6 - 7 ani... s-a descurcat minunat!
Spectacolul mi-a placut! MULTUMESC CELUI CARE MI-A OFERIT ACEASTA SURPRIZA... ACEST DAR!
Nu mai fusesem la un spectacol de dans... de la cel cu RAZVAN MAZILU de la Teatrul ODEON, "UN TANGO MAS". 
Avem o tara cu artisti si oameni super talentati! Le doresc sanatate, bucurii, impliniri si minuni! 

Ca in povesti - URARI DE ZIUA MEA


Ador povestile si se pare ca si ele pe mine...
Am inceput sa primesc urari de saptamana trecuta si ele curg... sunt convinsa ca vor tine trei saptamani.... :)
MULTUMESC DIN SUFLET CELOR CARE SI-AU AMINTIT DE MINE, CARE AU GASIT CUVINTE SI GANDURI PENTRU MINE!
TUTUTOR VA DORESC SANATATE, VOINTA SI DORINTE IMPLINITE SAU RUGI ASCULTATE!

Povesti si SANATATE LA INDEMANA

http://www.121.ro/familie/sportul-si-sanatatea-o-poveste-pentru-copii-34622

O poveste scrisa de mine...cu ocazia lansarii brosurii "SANATATE LA INDEMANA".... 

VA ASTEPT SA O COMANDATI LA ADRESA DE E-MAIL:

CLAUDIA_GROZA@YAHOO.COM

PRETUL ESTE 10 LEI + TAXE POSTALE.

O DUMINICA BINECUVANTATA!

Festival de FOARTE SCURT METRAJ - INST. FRANCEZ


În perioada 3-5 mai 2014 se desfășoară la Cinema Elvira Popescu și Bistro Chez Elvire Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj TRES COURTS.
Cu o durată de maximum 3 minute, cele 44 de filme proiectate provin din 28 de țări de pe 5 continente. Intrarea este liberă la proiecțiile în aer liber.

TC buton

Festivalul propune o selecţie de filme foarte scurte venite din întreaga lume şi o a doua selecţie naţională de filme româneşti. Durata filmelor nu depăşeşte 3 minute, aceasta fiind singura regulă care trebuie respectată. Toate genurile sunt prezente: ficţiune, documentar, animaţie, film experimental. Amatori sau profesionişti, începători sau celebri, clasici sau inovatori, regizorii acestor foarte scurt metraje vin din toate colţurile lumii.
Calendarul proiecțiilor
CINEMA ELVIRE POPESCO
3 mai, ora 11 - Selecţia pentru copii
4 mai, ora 11 - Selecţia pentru copii

BISTRO CHEZ ELVIRE
3 mai, ora 20: Selecţia internaţională, partea 1
4 mai, ora 20: Selecţia internaţională, partea a 2-a
5 mai, ora 20: Selecţia naţională + Selecţia "Paroles de Femmes"
Un festival care are loc simultan, în întreaga lume!
Festivalul are loc în 2-11 mai 2014, în aproximativ 100 de oraşe din lume, dintre care peste 20 sunt din România, Ungaria, Slovacia şi Republica Moldova. În total, 28 de ţări de pe cele 5 continente găzduiesc festivalul. Astfel spectatorii descoperă o selecţie de peste 2 ore de filme scurte cvasi-simultan în Paris, Cluj, Bologna, Amsterdam, Londra, Brasil, Casablanca, Bamako, Belgrad, Ramallah si Tel Aviv. România participă cu 16 oraşe în festival, la care se adaugă câteva oraşe din Republica Moldova, Ungaria și Slovacia.
Selecţia - competiţia internaţională
În luna noiembrie, organizatorii francezi ai festivalului lansează apelul la participare în întreaga lume. Echipa festivalului de la Paris vizionează peste 1000 de filme intr-un interval de 2 luni, din care reţine în jur de 50 de Foarte scurt metraje - un program de peste 2 ore - care formează selecţia internaţională. Aceasta este proiectată simultan în toate oraşele lumii care găzduiesc festivalul.
Selecţia naţională România - Around the Très Courts
Încurajarea şi promovarea creaţiilor audio-vizuale locale este o prioritate a festivalului. Astfel, competiţia românească « Around the Très Courts » regrupează filme sub 3 minute, realizate în România.
Spectatorii vor putea vota filmul preferat, iar regizorul cu cele mai multe voturi câştigă Premiul Publicului. Premiile sunt oferite de  Orange şi Institutul Francez. Organizația Internațională a Francofoniei acordă un premiu special unui film românesc care valorizează limba franceză și/sau abordează teme legate de drepturile omului, pace şi democraţie; diversitate lingvistică şi culturală; dezvoltare solidară şi durabilă; educaţie şi formare. Premiul OIF are o valoare de 250 de euro şi este însoţit de o diplomă.
Alte selecţii
Selecţia "Paroles de Femmes", formată din 20 de filme foarte scurte despre condiţia femeii în lume.
Selecţia pentru copii "Très Court Familial" cuprinde filme foarte scurte, printre care multe animaţii, destinate celor mici.
Intrarea este liberă la proiecțiile în aer liber, iar pentru proiecțiile de la Cinema Elvira Popescu, prețul biletului este de 5 lei.
Evenimentul este organizat de Institutul Francez din România cu sprijinul ORANGE, Organizația Internațională a Francofoniei, RFI și TV5.