marți, decembrie 2

Reinaldo Geanechini

Un barbat in mai multe ipostaze...
Un barbat pentru care eram "invidiata" cand il puneam la avatar...
Un actor brazilian, chipes...
Dar, viata bate filmul... Credeti-ma!

Mail haios

Un mail haios si plin de "dragoste" :

"Draga Claudia,
Pot fi iubitul la care te gandesti si ti se imbujoreaza obrajii,
Pot fi sotul pe care il astepti grijulie gatindu-i mancarea preferata,
Pot fi copilul asupra caruia veghezi ceasuri intregi,
Pot fi nepotul pe care il incanti cu povesti de demult,
Pot fi elevul pe care il indrumi cu delicatete,
Pot fi vecinul care iti da buna dimineata cand iesi in balcon sa intinzi rufele ...... oricine as fi, stiu ca 8 Martie este ziua ta, ziua in care esti sarbatorita ca iubita, sotie, mama, bunica, vecina ... intr-un cuvant, ca FEMEIE.
Ma alatur si eu baietilor de pe Bascalie.ro si iti uram un "8 Martie Fericit!" si iti multumim pentru eforturile pe care le faci zi de zi pentru a ne face viata mai frumoasa."
P.S.Stiu ca azi vei fi mai frumoasa ca oricand si vei imparti multi pupici. Pastreaza un pupic si pentru mine si nu va trebui sa-mi cumperi cadou de "Ziua Barbatilor.

Un mail cu valoare sentimentala

Am facut curat in inbox si am gasit acest mail de acum doi ani, 5 mai. E atat de sincer incat merita postat pe blogul meu, atat de pesimist, sau trist cum spune sora mea.
"La multi ani!
pentru o prietenă deosebită, sufletistă, generoasă, atentă, iubitoare, mult prea sensibilă…
Aş vrea sa mă intelegi ca te iubesc şi te apreciez mult, chiar dacă nu prea o spun.
Îţi doresc tot binele din lume, sănătate, pace si linişte sufleteasca, multa încredere in tine, hotarâre, împliniri, multă, multă iubire şi speranţă!
Te pup de nu te vezi !
O zi, o săptamână, o lună, un an, un deceniu, o viaţă minunată şi binecuvântată!"

Ganduri

Incepe alergatura pentru sarbatori: cadouri, podoabe pentru brad, mancare cat mai multa si diversificata. Ne mai gandim si la sufletul nostru? Unde, cand, cui, cat am gresit? Putem, dar vrem sa recunoastem ca am gresit? Ce multa costa mandria. E usor sa ierti, dar e greu sa uiti. Fir-ar sa fie. Rautatile, invidiile parca sunt incrustate in lobul frontal, astfel incat, cand auzi numele persoanei sau si ma rau, il zaresti, sa iti amintesti ca ti-a zis cuvinte grele. Dar, nu se merita sa nu iertam. Toti gresim, fara sa vrem uneori. Atunci cand nnu vrei le faci de oaie, cum se spune in popor.
Intr-un cuplu (oameni dragi mie), el spune:"Suntem asa saraci acum in prag de sarbatori". La care ea replica:"Nu e adevarat. Ne avem unul pe altul". Si asa este. Sunt speciali. Oameni cu suflete mari, calduroase. Oameni inteligenti care se merita unul pe altul. Intotdeuna "unde-s doi puterea creste". Amintiti-va mereu de asta.
Un prieten imi spunea ca imi sta si nu-mi sta bine in ipostaza de mama. A spus ca vrea sa ma vada mama copiilor mei, nu o mama de imprumut pentru copiii altora. Am zambit. E un vis al meu, dar stiu ca trebuie sa mai astept foarte putin, probabil sa termin doctoratul, probabil sa scriu o carte penru copii, astfel incat, copilul meu sa fie mandru "ca-i sunt mama,eu".
Era o melodie "Vorbe care dor" - am sa o caut sa o ascult.
Imi doresc un Craciun cu liniste sufleteasca, impacare cu mine insami, cu vizionarea filmelor specifice acestei perioade si lectura la greu.
Apropo de lectura, am inceput "Arta lecturii" de Virginia Woolf. E o carte ce se merita citita si am regasit ideea ca e bine, indicat -nu stiu ce cuvant se potriveste- sa citim cat mai mult, despre orice, orice gen. Chiar si autobiografii, epistole, carti vechi, dar si carti noi, contemporane.
Aveti grija de sufletele voastre....scoateti ce ati pus acolo la naftalina...macar acum, de sarbatori sa fim mai buni. Haideti sa iertam, sa acord o doua sansa, sa zambim si sa intindem bratele (tot a fost ziua imbratisarii ieri, 1 decembrie) pentru a imbratisa oameni care merita sa fie iubiti.
A incerca nu costa...Poate doare...dar asta numai in cazul unui refuz.
Imbratisari prietenesti, imbratisari cu dragoste!