vineri, ianuarie 29

... ieri.... zi cu rasfat, muzica, lectura, telefon de la o persoana draga ce m-a spus ca m-a visat. Intreb, cu emotie in glas: " E de bine?". Raspunde: "Da, cred ca te vindeci." Zambesc. E una din persoanele care cred in mine, in ceea ce fac.

Bloguiesc putin, ascult o melodie frumoasa, vad un filmulet cu un iepuras dragut - imi amintesc ca treuie sa finalizez povestea cu iepurasul - ma pregatesc sa plec la lansare de carte. Carte de poezie. Mereu mi-a placut sa recit, dar nu sa scriu poezie. "Iubirea e pe 14 februarie" se numeste cartea, contine 56 de poezii + 1 (pe care o voi scrie eu). Editura Vinea, care implineste anul acesta 20 ani.

Insotita de o prietena, indrumate de oameni amabili, gasim locatia - un club. Nu suport spatiile fara geamuri... dar acum, hai. In cateva minute, se aduna oameni. Il zaresc pe Andrei Ruse, cel care s-a ocupat de selectia poemelor cuprinse in volum. O recunosc si pe Livia Rosca... de pe site-ul ei am aflat de carte. O mamica tanara, blonda, slabuta, vesela si nebunatica. Isi citeste poezia. Sansa de a ma informa inainte de a merge undeva. A devenit defect. Toata lumea fumeza. In curand, o perdea de fum ne invaluie. Ochii incep sa ma usture. Nu mai suport. Cumpar cartea, imi iau prietena si plecam. Iesim la aer. Mirosim ca doua hamsii. Ha ha ha. Nu ne alteram acum.

Autobuz... rasfoiesc cartea. Coperta imi place la nebunie. E vesela. Doua pasari haioase, cu ochi mari, carora nu le scapa nimic.

Deschid cartea la intamplare si va scriu cateva versuri:


[de facut frumoasa] de diana iepure


liliuta.blogspot.commama era tanara si foarte frumoasasi tata ii cumpara farduri, multe fardurirujuri, pudre, umbre, rimeluriii placea sa ii vopseasca ochiiii rasucea genele cu o periutamama clipea des, dessi tata tipa sa nu inchida ochiisa-i tina deschisiea nu putea si clipea iarel se rotea in jurul eiurmaream fascinata spectacolulsi cum se indepartauspre poartamama mergea leganandu-sepe tocuriadunam fardurile imprastiate intr-o cutie de pantofipe care scrisesem odatacu litere mari de tiparde facut frumoasadoar parfum nu aveam in cutia aceeatata zicea ca parfumurile au miros de femeie straina.Fie-va viata poezie!