joi, iunie 28

Cu tine în gând

Aş vrea să fii lângă mine... măcar cu gândul şi cu dorul. 
Mi-ar plăcea să citim împreună despre viaţă, despre putere şi credinţa din noi. Nu ai idee cât de puternici am fi împreună, noi doi. Dacă am adăuga şi iubirea ce ne-a legat cândva, am fi imbatabili. Te vei întoarce vreodată în sufletul meu? Mă vei înveli în miez de vară fierbinte cu pătura de stele şi de vise realizabile?
Felia de pepene roşu, ca o dragoste adevărată şi promiţătoare, te aşteaptă pe farfuria speranţei. 
Rochia vaporoasă ca o adiere plăpândă de primăvară timidă şi tânără, devine nerăbdătoare să o priveşti. 
Scrierile mele, uitate în sertar, speră să le răsfoieşti şi să le corectezi cu stiloul dăruit când credeai în talentul meu... când voiai să-mi fi alături la lansări... când îţi plăceau buzele mele, când zâmbetul meu te fascina în zorii de-abia mijiţi din noaptea iubirii noastre.
Picăturile de ploaie, încinse de dragostea ce ţi-o port, sfârâie la atingerea pielii arse de razele jucăuşe.
Străzile sunt ale noastre... paşii aleargă fericiţi pe pietrele pavajului proaspăt. Ele au numele tău. Mergând pe străzi, îţi simt mirosul... îşi zăresc zâmbetul... îţi aud vocea şi îmi amintesc de susanul rămas ştrengar în colţul gurii.
Te întorci vreodată şi la mine? 
E timpul să îţi spun la revedere.
Nu ştiu ce mă aşteaptă. Prăpastia... marea... stâncile... pădurile... lacrimile... zborurile...



De dor de tine

Când dorul de tine îţi atinge zâmbetul, se topeşte. Când zâmbetul meu îţi atinge chipul, se transformă în dor.
Ne-am întâlnit printre rafturile unei librării. E minunat când dragostea de carte ne uneşte sufletele. Mi-e drag  când îţi simt degetele pe pielea mea încinsă de aşteptări măsurate în amperi, ohmi, kilowaţi... sau în ce s-o măsura aşteptarea.
Când nu mă suni, te teleportez departe... pe o mare unde sunt numeroşi piraţi, pe care trebuie să-i învingi pentru a te întoarce la mine. 
Când îmi telefonezi, dar te simt atât de străin, închid ochii şi îmi închipui că e doar un coşmar. 
Într-o zi, Dumnezeu îţi va împacheta toate regretele, frustrările, complexele şi le va arde. Atunci vei fi liber şi extrem de fericit. Însă eu pe unde voi fi? În ce ape mă voi scălda? În ce lanuri de secară voi veghea la viaţa pe care o trăiesc cu toţi porii deschişi, fără teama că voi face puncte negre. Oricum frumuseţea trece... nici pietrele nu rămân nemişcate de dorul de tine. 
Am luat o hotărâre. Îţi voi scrie zilnic un mesaj, un vers, un gând, un dor strigat sau abia şoptit... 
Când îl vei citi, tu sau iubita locotenentului francez, să-mi dai de ştire. Nu în scris... poate fi un fulg... o şoaptă... un surâs... o geană... o lacrimă.
Până una alta, mă mut în patria iubirii fără răspuns, acolo unde singurătatea mi-e prietena cea mai bună, iar vântul iubit suprem. 
Când ţi se va face dor de mine - dar acel dor pe care să nu-l mai poţi duce - să vii să mă îmbrăţişezi.
Lacrimile mi-au secat....
Pornesc la vânătoare de elefanţi... şi la cules de cărţi şi de inspiraţie....
Mi-e dor de tine....
Ai aflat? Telefonul meu nu-ţi mai recunoaşte vocea. Dacă m-ai minţit... ce să-ţi fac?!
Cândva, undeva în acest Univers, dragostea noastră va rodi.... verde... verde... verde... proaspătă şi veselă şi nouă şi binecuvântată...

Eu... femeia COSMO

Nu am stare... oricât aş fi de obosită, nu mă pot desprinde de acest blog, loc de bucurii şi tristeşi de-a lungul ultimilor trei ani din viaţa mea. Sunt o femeie actuală, activă, atractivă.... adică ce mai în sus şi-n jos, o femeie COSMO.
Am descoperit un articol pe care trebuie să-l citească un număr cât mai mare de femei... de fete tinere (eleve).

10 lucruri pe care orice fata Cosmo trebuie sa le stie

1. Sa nu iei totul personal

Cel mai probabil n-a vrut sa te atace cu fraza aia care tie "ti-a picat greu", iar daca asta a intentionat, atunci el e ciudatul, nu tu.
Psihologii sustin ca oamenii sunt in general centrati pe propria persona si, de aceea, au tendinta de a concluziona ca orice vorba-n vant le este adresata sau au impresia ca sunt atacati la orice pas.
Invata sa te detasezi si sa nu mai pui totul la suflet. Data viitoare cand ai impresia ca cineva tocmai te-a jignit, gandeste-te de doua ori inainte sa rabufnesti - poate realitatea e, de fapt, alta.

2. Sa tai ceapa precum Meryl Streep in Julie&Julia

Cum anume? Cu neindemanare, dar neinfricata, curioasa, pasionata. Poate ca nu-i gatitul punctul tau forte, dar de ce sa te lasi dominata de temeri si complexe cand ai putea sa-ti transformi bucataria intr-un teren de joaca si noi experiente?
Uite, data viitoare cand ai chef sa gatesti ceva, nu-ti lasa gandurile sa alunece in zona "Iar o sa murdaresc toti peretii pentru ca in final sa ma aleg cu scrum in loc de friptura". Mai bine incearca sa inventezi tu o reteta. "funky", combinand niste ingrediente care iti plac si luate separat.
Apoi pune-ti niste muzica (simfonica, rap, dance sau rock -orice te ajuta "sa evadezi") ai apuca-te de gatit "lucrand" fara frica, indiferent de cat de necomercial se dovedeste a fi, in final, aspectul noii tale "inventii".
La sfarsit, fa-ti curaj si gusta ce-a iesit. Nu ti-ai hrani nici macar motanul cu asa ceva? Bun, ai pierdut doua ore pentru ca in final sa mananci tot iaurt cu cereale, dar ai avut o revelatie: nimeni nu taie legumele intr-un mod atat de creativ!

3. Sa alegi un parfum

Daca tot ti s-a pus pata pe ideea ca trebuie sa ai un parfum sexy pe care sa-l porti de fiecare data cand te intalnesti cu el, fa-o ca la carte.
Nu te grabi, nu subestima "procedura". Nu da fuga in mall in pauza de masa, ci mergi in ziua ta libera, cand esti relaxata si binedispusa (recomandabil), pentru a fi sigura ca ai destul timp la dispozitie.
Apoi, incearca sa raportezi parfumul la personalitatea ta: elegant, vesel, fresh, subtil; exista sute de arome ambietoare, dar numai una e facuta special pentru tine. Gaseste-o testand direct pe piele.

4. Sa fii singura

Ti-e frica de singuratate? Inainte sa dramatizezi pe marginea unui weekend fara plinuri si fara iubit sau prieteni langa tine, ia-o ca pe o provocare: "Chiar nu pot sa petrec doua zile frumoase de una singura?".
Desi ai impresia ca singuratatea e deprimanta, lipsa momentelor petrecute doar cu tine insanti te va afecta in relatia cu propria persoana. Bucura-te de fiecare clipa cu tine si vei ajunge sa te cunosti in profunzime.

5. Sa-ti aplici machiajul fara oglinda

Nu se stie niciodata in ce circumstante te gasesti, nu? Si daca tot e o chestie pe care o faci in fiecare zi, probabil ca ai capatat deja dexteritate.
Ei bine, pentru momentele in care ti-ai putea intalni printul pe parcursul unei plimbari relaxante pe seara, invata sa-ti aplici rujul rosu fara sa te oglindesti.

6. Sa raspunzi la flirt

Hei, nu intoarce capul in directia opusa atunci cand tipul ala chipes te fixeaza- cel mai probabil n-o sa-ti faca nimic din ce nu ti-ar placea!
Nu e nici o rusine sa oferi un raspuns (pozitiv, daca este posibil) privirilor lui sexy. Stabileste contact vizual si zambeste. Chipul tau va emana feminitate si putere, iar in acele momente vei fi exact asa cum vrei sa te vezi in fiecare zi in oglinda: triumfatoare!

7. Sa plangi

Nu, nu e o greseala de tipar. O femeie puternica stie de asemenea sa-si asume slabiciunea si sa-si accepte conditia de simpla muritoare. Ti-e rau? Ti-e ciuda? Te simti coplesita? Ti-a dat papucii de ziua ta?
Nu trebuie sa te prefaci ca poti suporta cu tarie orice necaz - incuie-te in camera si plangi cat timp ai nevoie ca sa te descarci. Dar nu uita sa te opresti la un moment dat

8. Sa mananci

Da, roaga-te si iubeste, asa cum spune Julia Roberts, dar nu uita de partea cu mancarea. Nu-ti spun sa te imbuibi non-stop, ci sa te bucuri de toate atunci cand ai ocazia.
E OK ca vrei sa-ti pastrezi silueta si nu faci excese, dar e deprimant sa mananci salata verde dimineata, la pranz si seara, nu? Atunci cand esti invitata la o petrecere si ai chef sa gusti din toate, fa-o! La urma urmei, nu te rasfeti astfel in fiecare zi.

9. Sa pastrezi un secret

Barfa e buna doar in contextul in care te ajuta sa te relaxezi impreuna cu prietenele la cafeaua de sambata dupa-amiaza.
Atunci aveti voie "sa tocati" pe rand toate cuplurile din gasca, sa va informati reciproc despre cine cu cine a mai ramas insarcinata si despre cate perechi de pantofi si-a achizitionat "cutarica" in ultima luna.
In restul timpului, o femeie adevarata ia in serios toate informatiile care i se incredinteaza si stie sa le tina sub cheie, pentru ca intuieste raul pe care l-ar cauza dezvaluindu-le oricui e dispus sa asculte.

10. Sa-l lasi sa plece inainte sa-l inseli

E intruchiparea barbatului ideal, dar pur si simplu nu te mai simti atrasa de el? Stiu ca ti-e greu sa-l lovesti peste fata cu adevarul, dar ar fi o dovada de lasitate sa taci pana cand gasesti un motiv real pentru a-l parasi, cum ar fi faptul ca iesi cu altcineva.
Nu exista decat o singura regula care se impune situatiei: nu-l mai placi, lasa-l sa plece inainte sa-i iei si demnitatea. Abia apoi esti libera sa fii cu cine vrei.

BAC-ul

Ieri, pe la orele 20, sună telefonul. Număr necunoscut.
- Claudia, nu ştiu dacă îţi mai aminteşti de mine, dar legile lui Murphi spun că atunci când ai nevoie de un om, îţi aminteşti de el. Sunt X de la liceul Z. Am fost colege. 
- Da, sigur îmi amintesc (Doamne ce tânără eram... îmi ziceau elevii să ţin mereu catalogul în preajmă, altfel mă confundă). 
- Ei, am o elevă care dă bacul la bio şi are nevoie de ajutor.
- Dar bacul este săptămâna viitoare. Nu pot face minuni.
- Măi, sper că a învăţat şi are nevoie să-i stabileşti nişte chestii.
- Bine, dă-i numărul meu de telefon.
Şi chiar mă gândeam că am un program prea lejer de vacanţă... :))
Aşa că, în cromozomi să ne batem şi în leucocite să ne imunizăm.... probleme cu respiraţie să descifrăm... şi eseuri despre nutriţie să consolidăm. 
Zile relaxante cititorilor mei.... :)