joi, decembrie 25

Vrute si nevrute despre Craciun

Imi e cam somn, dar se spune ca nu e bine sa dormi in ziua de Craciun. Superstitii!

Asa ca, hai sa mai scriu despre Craciunul prezent, dar si despre cele din copilarie. ( Era si un film cu Vanessa Wiliams in care era Craciunul Trecut, Prezent si Viitor). E bine sa faci o comparatie uneori.

Cu o zi inainte de Ajun, a venit Rares (baietelul de care mama are grija-2 ani si 9 luni) sa isi ia cadoul de sub brad. Isi dorea un cadou "abatu". Atat. Si asa a primit: o cutie albastra, cu multe cadouri albastre. Reactia lui: s-a aplecat, a ciocanit in cutie. Mama l-a intrebat:"Ce crezi ca ti-a adus Mosu'?", la care el, foarte serios, ridicand din umeri, a raspuns: "Nu ciu. Chied ca jucaii." :))

O prietena a fost Mos Craciun pentru o fetita de aproape 5 ani. Spunea ca s-a plictisit sa joace acest rol de atatia ani si ca nu suporta costumul de Mos, barba...ca transpira. M-a amuzat si i-am dat ideea de a-i spune ca se grabeste sa ajunga si la mine. Razand, ma intreba daca am fost cuminte. Tinand cont de varsta, cred ca am fost una dintre cele mai cuminti fete din lume. :) Ce modesta sunt! Dar am fost - am sa predau raportul pe 2008 in curand :)) - ca fata Mosului de cuminte.

Aseara, imi aminteam cand veneau parintii cu bradul, si il ascundeau si ni-l impodobeau in seara de ajun. Am "revazut" evolutia cadourilor: jucarii, carti, haine, cosmetice. Ar trebui sa ii cer mosului si putina maturitate. Inca am minte de copil. (Va spun un secret: am un tricou cu Bugs Bunny :)). Il mai port inca, dar sub acoperire).

Acum doi ani, mama mi-a spus ca nu ne permitem cadouri de mos. Reactia mea? Am lasat barbia in piept, am zis:"Bine, imi cumpar eu ceva", dar cand mi-a cerut sa ma uit in ochii ei, mama a vazut lacrimi. M-a luat in brate, a ras si mi-a spus: "Claudia! Femeile de varsta ta au copii, greutati, responsabilitati, iar tu plangi ca nu vine Mos Craciun?" Am zis:"Dar e sarbatoare. Macar ceva simbolic."


Da da da...puteti rade. Va dau voie!


Sarbatori frumoase alaturi de cei dragi! Si...radeti! Radeti cu pofta. Pofta de viata. Pofta de dragoste. Pofta de mangaieri. Dorinte implinite!

Craciun Fericit!


A venit Mos Craciun!
Stiam ca nu ma va dezamagi. Stiam ca ma iubeste si nu ma uita. Macar un biletel si tot imi lasa ceva.
Demult nu am mai avut insomnii in noaptea de ajun. De ani buni nu l-am mai auzit pe mos fosnind ambalajele de la cadouri. :) Chiar ma amuzam teribil aseara si radeam in perna, sa nu ma auda.
Am primit urari de la elevii mei. Credeam ca m-au uitat. Dar, se pare ca nu. E inca un motiv pentru care iubesc aceasta perioada.
Craciun Fericit tuturor! Iertati, zambiti si bucurati-va de ce aveti!