luni, septembrie 7

Va asteptam cu bucurie si lucruri minunate!

http://www.agentiadecarte.ro/2015/09/andra-rotaru-claudia-groza-alexandra-mihalcea-si-livia-lucan-arjoca-ii-invata-pe-copii-sa-comunice-eficient/

Andra Rotaru, Claudia Groza, Alexandra Mihalcea şi Livia Lucan-Arjoca îi învaţă pe copii să comunice eficient

Sep 7th, 2015 | By admin | Category: Postcard
Scriitorii contemporani Andra Rotaru, Claudia Groza, Alexandra Mihalcea şi Livia Lucan-Arjoca vor susţine ateliere de comunicare pentru copii şi adolescenţi în cadrul proiectului smARTkid al Asociaţiei 7 ARTE.  Primele produse din cadrul proiectului smARTkid al Asociaţiei 7 ARTE sunt 4 cursuri de comunicare: scriere creativă, storytelling, lectură, jurnalism/blogging.
Adaptate pe grupe de vârstă, workshop-urile smARTkid se desfășoară cu maximum 10 copii, unul sau doi antrenori de creativitate şi durează două ore. Fiecare modul tematic durează 4 săptămâni şi este descris în detaliu pe website-ul www.7arte.org
Proiectul smARTkid al Asociaţiei 7 ARTE îşi propune să ofere copiilor şi adolescenţilor libertatea de a experimenta şi de a “greşi”, de a se expune şi de a-şi converti slăbiciunile în puncte forte, de a inova şi a descoperi pasiunea pentru cunoaştere utilizând metodele învăţării experienţiale.
Învăţarea experienţială este procesul prin care cunoaşterea se produce datorită implicării directe, spre deosebire de educaţia formală care promovează predarea de cunoştinţe şi memorarea informaţiei transmise.
Workshop-urile smARTkid au la bază un concept original marca 7 ARTE care prespune dezvoltarea globală a copiilor prin interdisciplinaritate, explorare, experiment şi libertatea de a inova. Ţinta atelierelor smARTkid de la 7 ARTE este să creeze şi să antreneze la copii abilitatea de a gestiona situaţii pentru care învăţământul formal nu îi pregăteşte. Este vorba, în primul rand, despre capacitatea de reacție şi de decizie adecvate atunci când se vor confrunta cu aleatoriul, incertitudinea, dezordinea, erorile, munca în echipe dificile.
Provocarea smARTkid este să creăm copiilor premizele unui mentalităţi care să-i facă pe copiii viitorului să fie conştienţi de existenţa unor oportunităţi multiple. Dorim să creăm la copiii fundamental necesar pentru ca ei sa se poată adapta, reinventa şi să poată câştiga inclusiv din evenimente aleatorii, impredictibile.
Pentru a dezvolta aceste abilități exersăm plasticitatea gândirii la care contribuie  referinţele culturale diverse,  expunerea la informaţii şi experiente directe variate.
UNDE şi CÂND
Se poate opta pentru frecventarea tematică a atelierelor, pentru că workshopurile smARTkid de la 7 ARTE  îşi ating obiectivele independent. Dar, atelierele sunt gândite ca un kit de dezvoltare a abilităţilor de comunicare, a creativităţii, independenţei şi leadership-ului copiilor, de aceea, varianta ideală este să exploraţi toate atelierele de comunicare oferite de smARTkid.
Ceea ce diferenţiază atelierele de comunicare smARTkid de alte ateliere este calitatea conceptului, a metodelor şi materialelor folosite şi echipa de implementare formată din scriitori contemporani şi jurnalişti culturali.
La smARTkid, echipa îşi asumă obiective de învăţare, iar copiii au parte de o experienţă de învăţare cu aplicabilitate imediată în viaţa de zi cu zi. La atelierele smARTkid de la 7 ARTE  se pun bazele mentalităților inovatoare de care au nevoie trendsetterii de mâine.
Pentru mai multe detalii despre ateliere si echipa de implementare accesaţiwww.7arte.org . Înscrierile pentru ateliere se pot face, în avans, la adresa de maillivia@7arte.org , iar calendarul atelierelor va fi comunicat după ce se formează primele grupe de cursanți.
Asociaţia 7 ARTE este organizaţie non-profit infiinţată în august 2015 care promovează educaţia şi cultura. SmArtkid este un proiect de educaţie experienţială care constă în ateliere creative, educative şi recreative pentru copii şi tineri.