joi, octombrie 7

cercul copilariei si al dragostei

iti amintesti iubite cercurile acelea colorate din copilaria noastra saracacioasa?
l-am gasit pe al nostru in podul casei vechi. ce fericiti eram iubire!
cat ne-am straduit pana am invatat sa folosim cercul. mereu imi spuneai sa iti privesc ochii, altfel cercul va cadea de pe coapsele noastre ce se unduiau in acelasi sens. Doamne! Ochii tai atat de negri ma fascinau... era ca si cum coboram in minele cu aur ale pamantului. cand ti-am atins sufletul, si am vazut franjurile sale, am crezut ca nu vei mai exista mult in preajma mea. apoi, am observat un fascicol de lumina, si am inteles ca vei fi al meu.
viata ne-a separat. nicicand nu am crezut ca ne vom mai revedea ca adulti... nicicand nu am crezut ca viata ne va fi asa colorata si vie si deschisa catre noi orizonturi! nicicand nu am visat sa intalnesc un om alaturi de care sa evoluez!
te invit la un nou joc cu cercul colorat... da, colorat precum dragostea noastra verde in miez de toamna aramie, magica si friguroasa, cu paturi de frunze si capite de fan.
hai iubire, prinde-ma si strange-ma in bratele tale, si incalzeste-ma cu sarutari patimase si lasa veselia sa ne zburde in plete!

pasii nostri

nu fac un pas fara sa ma gandesc cati pasi faci tu acum.
pasim impreuna sau macar in acelasi sens?
un gand trimite-mi sa calatoreasca alaturea-mi,
sa te simt, sa te stiu , sa te am cu mine.

iubesc mirosul tau de proaspat, curat, bun, vesel...
ca o speranta ce se contureaza incet si sigur...
ca o muzica ce se aude mai puternic....
ca un dans ce capata ritm...

te ador cand vad ca evoluez zi de zi.

ALEG SA FIU EU!


e frumos si indicat sa avem modele, pe care sa le urmam. Dar mereu m-am intrebat: pana unde sa le am ca exemplu? Nu vreau sa devin o copie la indigo a vreunei vedete autohtone. Sunt o persoana originala, care tine la unicitatea ei. Dupa lupte si ganduri fel de fel, am decis: ALEG SA FIU EU!

Cine sunt eu va veti intreba acum. Ma descriu. Sunt o persoana sociabila, vesela, optimista, cu multe vise, care doreste sa evolueze in fiecare zi, putin cate putin. Cum reusesc? Citesc o ora pe zi, obligatoriu! Ascult o melodie noua – noua pentru mine. Invat un proverb, un vers, un citat. Imi place sa zambesc… ador zambetul pe chipul meu… ma face mai tanara, mai frumoasa, mai puternica. Un zambet imi da aripi sa zbor pana sus la nori, unde imi las visul in cutia cu vise. Un inger le citeste si le implineste pe rand.

E asa bine sa fiu eu cu mine si gandurile si dorintele mele, si nu eu in hainele altcuiva.