luni, decembrie 1

Despre prenumele meu...Claudia

La Clubul de carte Elle, am primit urmatorul autograf :"Lovely name"semnat Douglas Kennedy
Claudia ... nume international...nume cu traditie romana, "determina pentru cel care este botezat astfel, o fire independenta, cu mare capacitate de introspectie.
Cu toate ca poate fi un jucator cu mult fair-play, prefera sa isi stabileasca singur regulile dupa care traieste, iubeste si munceste. De altfel, urmand propriul sau stil de lucru, obtine nu doar satisfactiile cele mai mari, ci si rezultatele cele mai bune. Aceasta inseamna totusi ca, pe de o parte, poate oferi altora cea mai eficienta cale de a ajunge la rezultatul dorit, dar, pe de alta, el insusi nu este foarte dispus sa primeasca sfaturi si sugestii. Are insa dificultati in a-si exprima verbal afectiunea, considerand ca faptele sale graiesc de la sine si ca nu mai este nevoie sa si spuna ca tine la cineva. Este motivul pentru care poate avea o relatie dificila cu copiii, care il vor considera un parinte sever, cu toate ca se implica foarte mult."
In numarul de decembrie al revistei Elle, am citit ca Nicole Kidman a interpretat un rol Claudia. Citez din interviu:"Rolul acesta-Claudia- a fost scris special pentru ea. Claudia este o muza, o zeita din filme, dar in acelasi timp este si o persoana reala, ceea ce reprezinta, de fapt, dilema ei in film." Numele filmului:"Nine"
Desi nu sunt cinefila, poate voi reusi sa-l vizionez.

Azi, 1 decembrie, Ziua Romaniei si a romanilor. La Multi Ani...sa fim sanatosi, restul "bucurosi le-om duce toate".


Ieri, de Sf. Andrei, am fost sa-mi vad nepotica. Are 1 an si 11 luni, e o grasunica frumoasa si isteata foc. Ne-am jucat cu baloanele, mi-a aratat tote jucariile ei, am mancat fistic, apoi ca o recompensa imi dadea carnaciori cu scobitoarea. :)) Am facut cius magarus, ne-am probat bijuterii...ne-am amuzat. Am inteles, inca o data, ca un copil iti schimba viata. Oricat ti-ar fi de rau, oricat ai fii de trist...te ridici pentru el, pentru a nu seferi, pentru a te simti mereu puternic si a avea incredere in tine.