joi, noiembrie 12

Targul de Carte Gaudeamus

Cautarea placerilor... muzica si carte. Printr-un mail l-am descoperit pe pe Johann Straus de care sunt vrajita... si printr-un altul, pe Jorge Louis Borges... pe care il "aflasem" prin intermediul unui domn distins, academician si scriitor, care l-a cunoscut personal in Argentina.
Se apropie marea mea dragoste.Targul de carte. Pe langa faptul ca imi revad colegi dragi de la Prior Books si Rentrop&Straton (sper), am prietena la Corint... voi participa la lansarea unei carti de povesti, "Povestile domnisoarei Firicel" publicata la Editura Aramis si scrisa de o doamna distinsa si vesela, care iti da incredere si speranta ca va fi bine si pentru tine, candva... Ada Demergian. Ostiu de la intalnirile "Mafia Mamicilor" - Dumnezeu stie ce m-a determinat sa particip la ele. Poate sa iau notite si sa fiu o mama de nota zece? Ha ha ha.Posibil.
In aceeasi zi, 28 noiembrie, va avea lansare si MihaelaRadulescu laEditura Polirom cu cartea "Niste raspunsuri" pe care o lanseaza maine, la Antena 1, in emisiunea lui Dani si Razvan.
De asemenea,Andreea Marin Banica isi va lansa cartea "Pretuieste viata".
Ca un om organizat ce sunt - de unde?! - mi-am facut lista cartilor pe care mi le doresc in biblioteca.
Editura Humanitas: "Ravensbruck" de Steve Sem-Sandberg (scriitor suedez) - adevarata poveste a Milenei Jesenka, destinatara scrisorilor lui Kafka. Autorul a studiat tema in biblioteci din Cehia, iar cartea a fost foarte apreciata la Targul de carte dinFrankfurt.
"Cum sa te vindeci cu o poveste" de Paola Santagostino, scriitoarea fiind psihoterapeut.
"vai, ce-am uitat!" de Caprice Crane... vindecare prin amnezie... amuzanta.
Sa citim bine si cat mai mult! Pe curand!