marți, noiembrie 9

feluri de a multumi

un multumesc frumos, frezat si aranjat, s-a intalnit cu un multumesc gripat, fortat si plictisit.
- hei, ce-i cu tine?
- sunt bine merci, putin scarbit.
- se observa, dar de ce?
- uite-asa. sunt folosit de oameni care nu ma pretuiesc, pentru care de fapt nu insemn nimic. ei ma scuipa doar pentru ca stiu ca dau bine.
- ah, imi pare rau pentru tine. eu sunt spus din suflet, cu toata gura, gadil usor buzele care ma saruta in timp ce ies si ma indrept spre alt om minunat care ma cuprinde in bratele sale cu dragoste si placere.
- esti un norocos! mi-as dori sa fiu si eu recunoscut la adevarata mea valoare.
- din pacate, exista si oameni pentru care cuvintele: "te rog frumos", "multumesc", "buna ziua" sunt de fapt fara sens, fara valoare, dar stiu ca dau bine sa fie folosite uneori.
- da.... eu am parte de oameni mandri, aroganti, care uita mana care i-a hranit si sufletul care i-a ajutat.... si sunt expulzat in sila.
- iti doresc sa apuci si zile fericite! chiar meriti, multumesc ciufulici si ferfelit!

zi onomastica; Sfantul Mucenic Claudiu


candva eram suparata ca nu am zi onomastica. ma simteam dezavantajata. pana acum vreo 3 ani, cand am cautat - va inchipuiti cu ce rabdare ! - in calendarul crestin, si am descoperit ca am zi de sfant. azi, e Sf. Mucenic Claudiu. atunci, am exclamat si am fost foarte fericita! am primit un buchet de orhidee albe - atat le-am mirosit si am fost mandra de ele, ca una s-a pierdut pe drum - si o felicitare (colectionez, stiti asta, nu?) din aceea micuta.

azi, mama si sora si-au luat la revedere de la mine, si normal ca am cersit un pupic si un La multi ani! doar sunt o rasfatata!

cand am deschis mailul, primisem un mail de la prietena mea, Iuliana, ce-mi suporta nebuniile si toate prostiile. ea stia ca este Sf. Claudiu. multumesc mai mult decat se poate exprima in cuvinte pentru urari. mi-ai inseninat ziua si sufletul!

LA MULTI ANI TUTUROR CE POARTA ACEST NUME! (in latina inseamna schiop, nu are farmec.... dar Claude Monet, Claudia Cardinale, Claudia Schifffer.... suna bine, nu? ha ha ha).

tabloul: Claude Monet - Water - Lilies 1914