luni, decembrie 13

ganduri, drumuri, vise...


parcug drumuri si gandurile se impletesc, se incaiera, se linistesc, in functie de personajele care au legatura directa cu ele. eu imi pastrez neutralitatea. stau pe margine si le privesc. "trebuie sa invat ceva din fiecare gand, din fiecare intamplare!" concluzionez privind multimea gandurilor ce joaca o piesa de teatru in fata mea.
in ultimele saptamani, am descoperit ca am o intuitie extraordinara, si este imperios necesar sa o ascult. am decis: de azi, punct, si de la capat. aceeasi DoarEu, dar care se iubeste mai mult, si munceste pentru visele ei, cu atentie, spor si daruire.

pasii ma poarta spre facultatea de teologie. caut in jurul meu credinta, bunatatea, zambetul. suntem in prag de sarbatoare. acesti oameni vor fi preoti. privesc insistent! stiu ca nu este frumos si ma potolesc! rezolv ce am de rezolvat si plec. vis-a-vis este o biserica: Sf. Ecaterina, unde studentii isi dau anumite examene, unde se desfasoara vecernia pentru ei. "daca tot sunt aici, intru pentru cateva clipe!" este o biserica luminoasa.... sufletul isi gaseste un alt ritm... pasnic si rabdator. tresalta bucuros, deci e semn ca-mi pot continua drumul.

plec spre scoala. mama unui elev ma observa si incepe o discutie luuuuuuuuuungaaaaaa. primul pas in incinta scolii, bodyguard-ul sare cu "reclamatiile : "elevii dvs. bla bla bla..." "stop... stiu! multumesc!" a inceput cerseala de note... plansetele bunicilor si parintilor... interesul pentru lor scoala. o bunica imi cere cu lacrimi in ochi, sa-i trec nepotul, asa..."cadou" pentru dansa. "doamna imi pare rau, dar nu pot face acest gest caritabil".

seara coboara discret. oboseala se asterne peste chipul oamenilor. afara ninge- ploua, o vreme de lenevit si ascultat colinde, cu o cana de vin fiert cu scortisoara si o pilota pufoasa pe umeri. ceata imi invaluie sufletul, care pare o perla sidefie. este perfecta, bine slefuita. o privesc si-mi place ce vad!

in autobuz e cald si bine. nasul se dezmorteste si-mi cere elegant o batista. degetele se incalzesc si ies fericite din manusi. cartea din geanta ciocane usor, dorind sa fie mangaiata. da... imediat! si... ma cufund in lectura. mi-e bine acum!

seara de basm... colinde... clopotei... miros de cetina... cadouri... vise desenate... vise implinite in curand... oameni dragi sufletului meu! zambete si imbratisari calduroase si prietenoase cu mare drag va ofer! primiti-le, caci ati fost minunati, si m-ati rabdat cu bune si cu rele, cu frumos si urat, cu zambete si lacrimi. VA MULTUMESC!

stafeta


intr-o zi de iarna, in preajma venirii sarbatorilor si in asteptarea emotionanta a Mosului Craciun, am primit o stafeta. (mereu mi-a placut sa preiau stafeta cat eram in scoala; fie la orele de sport, fie cand am preluat "functii de conducere" - ce pompos suna - de exemplu: loctiitor de sef de unitate; functii de pionier, deh). stafeta e primita de aici.


Când eraţi mici:

1. Ce răspundeaţi la întrebarea: ce vrei să te faci când vei fi mare?

Invatatoare (cand eram intrebata de ce? raspundeam: sa trag baietii de perciuni. nu am facut asta pana azi. :)) ) sau profesoara. am si devenit, dar nu de limba si literatura romana cum imi doream.

2. Care erau desenele animate preferate?

Nu prea aveam de ales... asa ca ramaneam la Mihaela.

3. Care a fost cea mai frumoasă zi de naştere sărbătorită şi de ce?

In clasa I am avut invitati toti colegii....

4. Ce jocuri preferate aveaţi?

Piticot.

5. Ce vă doreaţi să faceţi neapărat şi încă nu aţi reuşit?

Sa desenez.

6. Care a fost prima pasiune sportivă şi nu numai?

Volei, si am practicat. Am fost pasionata si de badminton.

7. Care a fost primul cântăreţ/grup muzical preferat?

Ioan Luchian Mihalea si grupul sau - nu imi amintesc cum se numea.


8. Cel mai frumos obiect cerut (eventual primit) lui Moş Crăciun, Nicolae?

Mereu ceream jucarii si apoi carti. Insa, cel mai frumos cadou a fost o pereche de botosi de casa, din blanita alba, cu cap de iepuras. Cand i-am atins, au inceput sa se miste, iar eu, fricoasa din fire i-am cerut mamei sa verifice daca sunt vii. :)


Predau ştafeta mai departe:

Tudor
Cora
Diana