duminică, martie 9

LOVE BUILDING - FILM ROMÂNESC - HBO

Cu toate că uneori îmi este greu să fac „naveta”, am acceptat invitația la film. 

LOVE BUILDING este un film despre cupluri.. despre stigmatizarea oamenilor singuri... despre utilitatea psihoterapiei de cuplu... despre comunicare și depășirea fricilor... despre rutină și ameliorarea ei... despre faptul că e atât de important să crezi în tine, să nu aștepți nimic de la cel de lângă tine... 
Merită văzut... chiar și de către specialiștii în domeniu... de oamenii care descoperă că au anumite probleme în cuplu... este interesant, are umor, peisaje frumoase.... și un limbaj colorat (autohton) din când în când. 
M-am bucurat foarte mult deoarece am avut o surpriză. Am recunoscut-o pe Silvia Moroșanu, actriță. Am fost „colege” la un curs de scriere creativă organizat de Fundația Calea Victoriei... Știam că își luase un an de pauză, în care își propusese să trăiască, să se descopere, să încerce lucruri noi. Și-a făcut blog (la care sunt abonată) și mi-a plăcut pentru puterea și dorința ei de a face ceva cu viața ei, ceva frumos pentru sufletul ei. Felicitări Silvia pentru prestația din film! Mi-a plăcut! Ești talentată. Continuă!! 
Am aflat citind acum pe internet într-un interviu cu ea, că este studentă la teatru, anul II, la păpuși. Cine știe...?! Poate colaborăm... poate vom pune în scenă o piesă de teatru pentru copii după un text scris de mine. Cine știe?!

ROXXANE - film românesc - HBO

Am vizionat aseară filmul ROXXANE... regia Vali Hotea.Dintre actori nu am reținut decât pe Valeria Seciu.
Povestea este interesantă și îți dă de gândit... după 20 de ani de la finalizarea liceului, Octavian Ionescu vrea să vadă ce scrie în dosarul lui fîcut de securitate. Găsește informații că a fost turnat de unul „Căpitanul” și cum că fata/colega pe care  o iubise rămăsese însărcinată. Pornește căutările... și află că Roxana, se căsătorise cu un alt coleg de al lor, care avusese părinți medici, pe vremea comunistă cu bani și relații. Simte că fiul cel mare al acesteia, Victor, este fiul său... și încearcă să aibă grijă de el. 
Problemele sale de viață... o relație cu Oana care își dorește să aibă casa lor vânzând ea proprietatea din Constanța și el casa mamei, care suferă de demență și Alzheimer... munca la o revistă de grafică/machetare... pasiunea pentru muzică... ieșirile cu prietenul său din liceu, care este realizat... are firmă... își simpatizează secretara... deconspirarea „Căpitanului” în persoana tatălui copilului său... 
Problemele opulenței și a celor care nu au reușit să progreseze...
Problemele copiilor cu sindrom de atenție... de fac trist... parcă suntem un popor numai cu probleme...
Tema este foarte interesantă... te întrebi pe tot parcursul filmului ce ai face tu în această situație. Nu-mi place limbajul deplasat... al cărui farmec nu-l văd și sigur nu are sens..