vineri, septembrie 10

mail tocmai primit

"Draga Claudia
vin-o pe 13 septembrie, luni la Fizica si te inscrie la masterul Stiinta Conservarii Restaurarii... caci asa vei putea lesne sa termini in paralel si doctoratul inceput. E pacat si sunt multe perspective frumoase. Poate mai stii si alte persoane interesate."

am lasat cu tot cu greseala "vin-o".

multumesc, eu nu mai fac nicio scoala. am destule diplome... suficiente sa fiu fericita. daca mi-ar garanta cineva ca dupa acest master obtin un post la facultatea de arte, unde imi doresc sa ajung, da, m-as sacrifica.

daca cineva este interesat, mult succes!

dnul ministru al educatiei

tocmai am vazut la stiri cum dnul ministru Funeriu, a dat 3 milioane de euro pe papusi defecte care sunt destinate gradinitelor.
sa inteleg ca sunt bani, dar ne place sa ne dam mari "aiurea in tramvai" - am auzit-o spusa de un pusti de trei ani, astazi.
am dreptul sa fiu furioasa, sa ma simt nedreptatita si umilita?
cred ca da!

decizie

mereu am fost patrioata... si nu am vrut cu niciun chip sa-mi parasesc tara.
ieri, dupa consiliul profesoral, am inteles ce ma asteapta: pe un salariu jenant, voi ajunge sa si matur caci nu mai sunt bani. disperata, speriata, cu lacrimi in ochi, am venit acasa si am inceput sa depun CV dupa CV. am inteles ca e cazul sa ascult sfatul de mai demult al oamenilor din viata mea si sa plec din tara. e inadmisibil ca dupa atata scoala - si slava Domnului chiar am facut scoala, adica in momentul in care spun ceva stiu ce spun (daca nu stiu ma abtin) - sa stau pe banii mamei sau sa ma imprumut sau sa fiu obligata (fortata) sa spal vase pe un salariu mai decent decat cel de profesor.
nu sunt genul sa ma marit cu un barbat cu bani doar pentru a trai decent.
imi doresc sa imi petrec viata printre oameni cu bun simt si educati.
decizie: finalizez doctoratul... si parasesc aceasta tara minunata, cu peisaje de vis dar cumplit condusa - de un om care va ramane in curand singurul care rade cu gura pana la urechi, o tara in care oamenii de calitate sunt marginalizati... in care prostia si subcultura ies in frunte ca paduchii... ihhh.... tara ce va intra in curand intr-o luuuuunga hibernare...
voi pleca intr-o tara in care copiii mei sa fie in siguranta, sa invete (aici se da doar celor nevoiasi, dar elita nu o cunoaste nimeni, nu primeste macar un stilou), sa fie fericiti, sa traiasca.
facand haz de necaz si zambind - caci asa sunt eu - ma gandesc ca as putea sa ma casatoresc cu domnul din Venezuela, din San Fernando de Apure, care lucreaza la Ministerul Culturii de acolo. :)) Si-a manifestat dorinta de a-i fi sotie, mi-a citit povestile pentru copii la actiunile organizate acolo. Ha ha ha. Venezuela e mai civilizata decat Romania? Ihmmm.... incep cercetarile... :))