sâmbătă, decembrie 29

2018 se apropie de final

2018 este pe final. Privește în urmă, se scutură pe haine, pleacă semeț în lumea anilor trecuți, deapănă povești și amintiri, dar și lecții de viață pentru anii micuți, care se pregătesc să vină... când vor fi pregătiți.
Pentru mine, anul 2018 a fost PROVOCATOR, cu multă adrenalină, cu suișuri și coborâșuri, dar frumos.
Am reușit să îmi împlinesc vise pe toate planurile (titularizare, înființarea firmei, cărți publicate, magazin online, povești personalizate, colaborări frumoase, povești în plic de Crăciun, ateliere minunate și interesante, am devenit membru în Asociația de Basm, lecturi puține, dar bune, o săptămână cu gemenii la mare, unde le-a plăcut foarte mult, mașină).
A fost un an agitat pentru suflet, cu multe bucurii, dar și dezamăgiri. 
Privind la mine și la acțiunile mele am descoperit că mă raportam foarte mult la ceilalți, că ascultam foarte mult de părerile celor din jur. Am decis să mă „izolez” de lume și să îmi văd de drumul meu, de viața mea... și va fi mult mai bine. 
Am obosit. Am ajuns pe final de an la epuizare fizică și psihică, cu o dorință nebună de a dormi, de a sta în pijama și a lenevi. Atât! Am reușit în procent de 25 % să fac asta. Câteva zile...  
Îi privesc pe gemeni cât au crescut și cât de puțin am stat cu ei, deși am fost în preajma lor. Eu scriam sau corectam lucrări, iar ei învățau diverse singuri... descopereau lumea. Zilele trecute, când am văzut că Ana știe să numere până la 6 singură, cu ajutor până la 10. Este fascinată de cifre! 
Am redevenit reprezentant Usborne pentru a le cumpăra cărți mai ieftin. Iubesc culorile și pictura. Ana este fascinată de cărțile cu abțibilduri. 
Uneori le cer prea mult! Am așteptări uriașe de la ei, îi copar cu alți copii, deși ei sunt MINUNAȚI, GENIALI în unele activitărți. Horia este as la puzzle și la lego. Are răbdare și voință de fier. 
Mulțumim pentru sănătate, lecții, perseverență și realizări. Suntem recunoscători pentru tot ce ne-ai oferit! Am crescut mai puternici și mai buni! 

Niciun comentariu: