duminică, august 18

Arte liberale -film la CineMax

Am vazut acest film acum vreo 2 saptamani. Nu am avut rabdarea sa scriu despre el, dar m-a marcat. Este un film despre varste, preocupari, "fiecare lucru la timpul sau", "fiecare sac isi are petecul", etc.
Un profesor universitar iese la pensie si I se organizeaza petrecere. Isi cheama unul din cei mai buni student sa asiste la retragerea sa. Intors pe meleagurile unde si-a petrecut studentia, acesta se tavaleste prin iarba, desi are vreo 30 si ceva de ani. O studenta se indragosteste de el, si el de ea. Fata foarte desteapta, pasionata de muzica clasica. Il cucereste. Isi scriu scrisori pe hartie. Ea inca virgina, isi doreste sa faca pasul cel mare alaturi de el. Acesta nu isi asuma riscul. In schimb, una din profesoarele lui din studentie, dupa ce l-a ametit cu un paharel, il ademeneste in dormitor. Dupa ce actul sexual a fost finalizat, il izgoneste din asternuturi.
profesorul pensioner nu isi poate accepta situatia si cere decanului (pe care el il ajutase sa ajunga in functie) sa i se prelungeasca inca 6 luni contractul. Nu I se accepta cererea.
Tanarul de 36 de ani isi gaseste partenera in persoana bibliotecarei, care il urmarea de mult timp, si ii stia gusturile pentru lectura. Oamenii care se aseamana, se aduna.
Un film despre varste... despre cum accepti un om mai tanar sau mai in varsta alaturi de tine... despre pasiuni si momente care te leaga de cineva. :)
Un film ce merita vizionat pe Cinemax. :)
"Arte liberale" este universitatea unde are locul pensionarea profesorului, amintirile studentului si studentia tinerei care il cucereste, dar tineretea lui il sperie. El isi facea calculi: cand el avea avea 16 ani, ea avea 3 ani. :)
Cum trece timpul...

Lecturi de vacanta

Printre atatea plimbari, ateliere, alergatura, nu am avut timp pentru a citi atat cat mi-am dorit.
Cu toate acestea, am finalizat doua carti usoare, de vacanta, dar cu talc.
"O viata de rezerva" de Jodi Picoult, descrie viata unei familii, ea avocet,sotul pompier, care devin parintii unui baietel Jesse si a unei fetita Kate. Aceasta se imbolnaveste de leucemie la varsta de 2 ani. Fratele ei nu este compatibil pentru a fi donator. Astfel, parintii,influentati de medici, fac un copil in vitro, astfel incat compatibilitatea sa fie 100% pentru Kate. Asa apare Anna. Cand ajunge la  varsta de 13 ani si ii este teama sa doneze un rinichi pentru sora ei, isi da parintii in judecata pentru a avea dreptul sa decida daca e de accord sau nu cu interventiile medicale. Povestea este frumos conturata. Fiecare personaj isi descrie sentimentele,trairile, iubirile...
Iar finalul este neasteptat de trist, de emotionant, de revelator...
Mesajul: "bucura-te de fiecare clipa ce iti este daruita.
 
A doua carte, de vacanta, inceputa la plaja in iunie, "O femeie implinita" de Danielle Steel, descrie povestea unei fete grasute, dar foarte inteligente, chinuita de jignirile parintilor, care o considera "prajiturica de proba" pana la nasterea surorii ei, Grace, de o frumusete rara. Cu toate acestea, Vicctoria isi ia viata in propriile maini, devine profesoara la Madison in New York, plecand astfel de sub ocrotirea parintilor cu o situatie financiara buna. (culmea ca nici acolo profesorii nu sunt atat de bine platiti... hahaha). Isi face operatie la nas. Se lupta cu kilogramele, mergand la sala, unde (dupa cateva esecuri amoroase) isi intalneste barbatul care o accepta asa cum este, o iubeste si o respecta. El Clint White, avocat de renume,marginalizat de parintii care piedusera un fiu care fusese foarte destept, are 36 de ani. Victoria are 29 de ani. Se pare ca uneori este bine sa astepti, sa nu te lasi umilita, injosita de un barbat, doar pentru a fi in randul femeilor casatorite. :)
 
Aceasta carte am lasat-o pe o banca in zona Unirii... sa o citeasca si alte fete... sa se trezeasca! (cine vorbeste! hahahah).