miercuri, octombrie 20

lisabona



























fotografii din Lisabona:

un oras cu strazi in panta. un oras despre care s-a scris mult. un oras cultural. voi scrie despre obiectivele turistice, despre oamenii din Lisabona, apoi despre ce am invatat acolo - si, nu a fost prima mea iesire din tara, dar am simtit ca aici este altceva (multumesc Lolei ca mi-a oferit sansa sa vad inainte de a pleca cum se traieste in Lisboa).
in prima zi, am vizitat Castelul Sant Jorge, Oceanarium-ul (construit in 1998), Podul Vasco Da Gama (17 km lungime, cel mai lung pod din Europa), m-am plimbat cu telecabina.
a doua zi, am vizitat manastirea Jorasimo (aici s-a filmat "Contele de Monte Cristo"), Turnul din Belem, Muzeul Descoperirilor (corabia care il are in frunte pe Vasco Da Gama), Muzeul de Moda si Design, Muzeul de Arheologie, Elevador-ul (primul lift din Europa, construit de unul din elevii lui Gustave Eiffel) din otel. se observa si statuia Cris de la Paz. podul fotografiat si postat aici este 25 aprilie.
a treia zi am vizitat Gradina Zoologica si diferite cartiere din oras... strazi si oameni de toate natiile si rasele, si normal, shopping, asa ca fetele.
in portugalia, duminica, intrarile in muzee sunt libere. acolo, oamenii de la paza, vin si iti spun: "nu stati la coada, azi e gratis". e civilizatia intruchipata... eu sunt socata, si sper ca intr-o zi, sa fie asa si la noi!
funicularele, sunt niste vagoane colorate care te plimba pe strazile inclinate ale orasului... sincer, am avut emotii.