luni, martie 22

Ce mai citesc


Zi senina, cu zambete in priviri si in suflet!

Nu am mai raportat demult ce am frunzarit... Pentru ca mi s-a pus mie pata pe poezie, am spus sa citesc poezie moderna. am cumparat cateva carti si am recitat poezii.

"Ruj pe icoane" Livia Rosca
"Chipurile" Stoina G. Bogdan
"Dilecta" Octavin Soviany
"Fire de iarba" Elena Stanescu (aceasta e venita tocmai din Spania, cu dedicatie de la poeta, sunt mandra si ii MULTUMESC DIN SUFLET).
Apoi, pentru ca am o minte de copil, am participat la un concurs (organizat pe cherrytales) si am castigat doua carti cu Peter Pan. Si am inceput a citi.
Mi-a placut foarte mult si va daruiesc un pasaj:
“Orice mama buna are obiceiul ca seara tarziu, cand copiii dorm, sa cotrobaie prin gandurile lor sis a puna totul in ordine pentru dimineata urmatoare, asezand la loc toate lucrurile care au luat-o razna in cursul zilei. Daca un copil ar sta treaz (dar cine poate oare?), si-ar vedea mama trebaluind prin gandurile lui si arurmari-o cu mare interes. E ca si cum ai face ordine prin sertare. Presupun ca si-ar vedea mama in genunchi, zabovind asupra continutului, uneori plin de haz, intrebandu-se unde oare ai putut culege un lucrusor anume, avand si surprise placate si mai putin placate, strangand cate ceva la piept de parca ar fi un pisoi, aruncand altceva cat colo. Dimineata cand te trezesti, toate rautatile si dorintele urate cu care te-ai dus la culcare au fost impaturite de zeci de ori si, asa mici-mititele, au fost puse puse la fund in sertarul cu ganduri; sus, la vedere, bine aerisite, au fost intinse gandurile tale frumoase, gata sa le iei in primire.
Nu stiu daca ati vazut vreodata o harta cu gandurile cuiva.
Cateodata, calatorind prin gandurile copiilor ei, doamna Darling gasea lucruri de neinteles, dar nimic nu o nedumirea mai tare decat cuvantul Peter. “

Acum, ca un om mare ce sunt, citesc "Idiotul" de Dostoievsky.
Saptamana frumoasa va doresc... cu puterea de a vedea doar ce e placut in jurul vostru!