miercuri, iunie 29

Impresii de la seara de lectura


"Valentine" de Adriana Trigiani, Editura Litera.

Pantofi Angelini de Adriana Trigiani

Firma de pantofi Angelini, care realizează încălțăminte de lux la comandă de peste o sută de ani, fiind una dintre ultimele afaceri de familie din Greenwich Village, New York, se află în pragul falimentului. Tânăra Valentine Roncalli, nepoata şi ucenica maestrei artizan Teodora Angelini, își dorește cu ardoare să salveze afacerea, dar pentru asta trebuie să o modernizeze, să o aducă în secolul XXI. Viața ei se împarte între datoria faţă de familie, povestea de dragoste cu maestrul bucătar Roman Falconi şi provocarea profesională oferită de şansa de a participa la competiţia organizată de un prestigios magazin new-yorkez. Călătorind în Italia să învețe tehnici noi și să găsească materialul cel mai potrivit pentru pantofii cu care își va doborî adversarii, Valentine își descoperă propriul simț artistic, dar și un secret de familie care îi va schimba viața într-un mod cu totul neașteptat.

Scrisă cu sensibilitate, dar și cu umor, cartea Adrianei Trigiani este o celebrare a dragostei, o desfătare pentru cititorul pasionat de experiențe de viață împlinite.

„… un roman spiritual, plin de pasiune, cu un stil captivant.” People

„Încântătoare, plină de energie... Trigiani ştie în mod categoric să povestească curgător şi strălucit.” Boston Globe

„Plăcută ca o ceașcă de ceai de mușețel într-o duminică ploioasă.” The New York Times Book Review

„Stilul lui Trigiani este fermecător... Așeză-te comod în fotoliu și savurează povestea.” USA Today


Citisem doar fragmentul de pe site-ul 121.ro, comunitatea femeilor senzationale.

Au participat Simona Gherghe, Daniela Fugaru Kamarath si Irina Markovits.

A fost frumos... de mult nu mi s-a mai povestit o carte atat de placut. E atat de important sa stii ce vrei de la tine, de la viata. E important sa ai puterea sa renunti.

Oamenii care au participat au varste atat de variate.... de la tineri de liceu pana la pensionari. M-a bucurat enorm sa vad ca oamenii citesc.

Imi promit ca voi participa si la alte seri de lectura 121.ro.

Abonati-va cu incredere la newsletter-ul 121.ro.

P.S.: Eu scriu de ani buni la mesajul din sticla al site-ului 121.ro.

Carte, lansare si dragoste.... azi