luni, mai 2

zambet de luni

e minunat cand ti se ivesc ocazii sa zambesti.
dupa mult timp, am ajuns cu masina la scoala. nu stiu daca eu sau matizul meu atrage priviri. ies sa plec, si picura. ma grabesc sa deschid portiera. o colega imi spune:
- vezi ca ai ceva in parbriz!
zambesc! vazusem, dar aveam mainile ocupate. o carte, impacheta frumos, statea cuminte sub stergatoare. "Parinti straluciti, Profesori fascinanti" de Augusto Cury, Editura For You. macar stiu ca sunt pe drumul cel bun. am inceput de jos, adica am devenit intai profesor - nu stiu daca sunt si fascinanta - in viitor sper sa devin o mama stralucita (sau stralucitoare?).

e minunat cand parintii iti spun ca esti un profesor bun, si iti multumesc ca le indrumi odraslele. (macar atat! cuvinte, si uneori iti sunt de folos).

multumesc Omului din umbra, care imi face surprize placute si aduce zambetul pana la nivelul sufletului!

:)

“Să fii plin de admiraţie şi departe de orice invidie; să te înveseleşti în mare măsură de binele altora; să iubeşti cu o asemenea generozitate a inimii încât dragostea ta să fie o posesiune dragă în absenţa răutăţii; acestea sunt daruri ale sorţii, daruri pe care banii nu le pot cumpăra. Cel care are asemenea comoară se va bucura de Univers ca şi cum acesta i-ar aparţine şi îi va ajuta şi pe alţii să se bucure alături de el.”

Robert Louis Stevenson


Sunt bucuroasa ca mi-am atins telul. E mult spus, poate. Ieri mi-am dorit sa finalizez "Un cuib de nobili" de I.S. Turgheniev pana seara, si am reusit. Ma simt bine cand realizez ce mi-am propus. Cartea e frumoasa, despre dragostea adevarata, simtita cu sufletul si cu mintea, despre alegerile pe care le facem in viata, despre faptul ca nu frumusetea conteaza intr-o relatie, despre roulul educatiei in familie.