miercuri, septembrie 11

Înainte de tăcere - de Ernesto Sabato

Am lecturat pe nerăsuflate această carte "Înainte de tăcere" de un scriitor spaniol. Este o carte biografică, dar scrisă cu stil deosebit. Cuprinde cele trei etape ale vieţii: copilăria (cu evocarea educaţiei dure a tatălui şi dragostea mamei... cu cei 10 fraţi... greutăţi... şcoală), tinereţea (universitate,căsătorie, cei doi copii, răzvrătirea) şi bătrîneţea (cu sfaturi pentru tineri).
Deşi a obţinut un doctorat în ştiinţe (fizică), se dedică scrisului şi picturii. Este vorba de destin. (Mă recunosc aici!).
Este o carte de cultură generală. Se discută despre oameni grei ai culturii... din diverse domenii: muzică, literatură, filozofie (Cioran), pictură. Se pune des întrebarea "unde este Dumnezeu?" Se evidenţiază importanţa încrederii în sine, problema tehnologizării, dispariţia umanităţii, faptul că oamenii migrează spre marile oraşe, că natura este distrusă... lucruri foarte actuale.
"Tunelul" a fost o carte pe care a publicat-o cu sacrificii, după multe refuzuri (criza finaciară), dar cu susţinerea asiduă a soţiei sale, Matilde.
 
Citate:
 
"Citiţi ceea ce vă pasionează, va fi singurul lucru care vă va ajuta să suportaţi existenţa".
"Cînd dragostea este deja nerostită, iar vechile răni rămîn fără alinare,descoperim ultima singurătate: aceea a îndrăgostitului fără iubită, a copiilor fără părinţi, a tatălui fără copii".
"Destinul ne conduce mereu spre ceea ce trebuie să fim".
"Nu există om care să nu fi scris, pictat, sculptat, modelat, construit, inventat vreodată ceva fără s-o facă pentru a ieşi din propriul infern".
 

Horoscopul senzualitatii :)

Femeia Taur (20 aprilie – 20 mai)

Horoscop, femeia taur
Foto: Shutterstock.com; femeie, femeie atragatoare

Femeile din Zodia Taurului sunt patronate de senzuala Venus. Aceste femei sunt foarte conectate la instinctele lor, sunt sentimentale si sunt constiente de atractivitatea trupului lor. Le place sa se imbrace cu bun gust si sunt atrase de zona artelor.
Femeile din aceasta zodie sunt o combinatie surprinzatoare de putere interioara si vulnerabilitate. Au un suflet bun, atent, in acelasi timp sunt foarte sexy. Ele stiu ceea ce isi doresc si construiesc cu atentie si rabdare drumul pentru a ajunge la acel ceva. Aceste femei cunosc puterea cuvintelor si le folosesc cu gentilete.
Sunt persoane foarte creative, te vrajesc cu sarmul lor si lasa o impresie memorabila celor din jurul lor. Femeile Taur sunt increzatoare in senzualitatea lor si in puterea de atractie pe care o exercita si de aceea stiu ca nici un barbat nu le poate rezista.
Sursa: Garbo.ro