miercuri, octombrie 15

Citate si proverbe despre FERICIRE

Fericirea, ca si curcubeul, nu se vede niciodata deasupra propriei case ci doar deasupra caselor celorlalti. [Proverb german]

Nici omul nu cunoaste o suta de zile de fericire, nici floarea o suta de zile nu isi pastreaza culoarea. [Proverb chinez]

Fericirea seamana cu cravatele: fiecare isi alege culoarea acesteia. [Noel Claraso]

Marea noastra problema nu e sa fim fericiti, ci sa fim mai putin singuri. [Octavian Paler]

Cand suntem fericiti suntem buni, dar nu suntem intotdeauna buni cand suntem fericiti. [Oscar Wilde]

Fericirea este iubire, nu altceva. Cine stie sa iubeasca, e fericit [Hermann Hesse]

Pentru a fi fericit nu cere de la ceilalti ceea ce nu iti pot da [Tristan Bernard]

Esentialul fericiii: ceva de facut, ceva de iubit, ceva de sperat. [Allan K. Chalmers]

Nu am invata sa fim curajosi sau rabdatori daca in lume ar exista doar fericirea. [Helen Keller]

Fericirea nu se gaseste, se face. Ea nu depinde de ceea ce ne lipseste, ci de felul in care ne folosim de ceea ce avem [Arnaud Desjardins]

Sa fim recunoscatori celor care ne fac fericiti. Ei sunt sarmantii gradinari care ne fac sufletele sa infloreasca. [Marcel Proust]

Rabdarea e cheia fericirii, graba este cheia suferintei. [Proverb arab]

Omul cel mai nefericit este cel care isi doreste cel mai tare fericirea [Bion de Boristenes]

Fericirea nu poate sa vina din exterior. Trebuie sa vina din interior. Nu ceea ce vedem si atingem sau ceea ce fac ceilalti pentru noi ne face fericiti, ci ceea ce gandim, simtim si facem intai pentru celalalt si apoi pentru noi insine. [Helen Keller]

Cea mai mare parte din fericirea noastra depinde de dispozitia noastra, nu de context. [Martha Washington]

Daca cred ca sunt fericit, sufar de teama sa nu pierd aceasta stare. Daca sunt fericit fara sa o stiu, atunci nu stiu, deci nici nu sunt. Astfel, azi la fel ca si maine, nu voi putea fi fericit: pentru ca daca sunt nu stiu acest lucru si daca stiu nu mai sunt fericit. [José María Bartrina]

Povestea creionului - Paolo Coelho


Copilul îsi privea bunicul scriind o scrisoare. La un moment dat întreabã:- Scrii o poveste care ni s-a întâmplat nouã? Sau poate o poveste despre mine?Bunicul se opri din scris, zâmbi si-i spuse nepotului:
- E adevãrat, scriu despre tine. Dar mai important decât cuvintele este creionul cu care scriu. Mi-ar plãcea sã fii ca el, când vei fi mare.
Copilul privi creionul intrigat, fiindcã nu vãzuse nimic special la el.- Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am vãzut în viata mea!- Totul depinde de felul cum privesti lucrurile. Existã cinci calitãti la creion, pe care, dacã reusim sã le mentinem, vom fi totdeuna niste oameni care trãiesc în bunã pace cu lumea.
1. Prima calitate: poti sã faci lucruri mari, dar sã nu uiti niciodatã cã existã o Mânã care ne conduce pasii. Pe aceastã mânã o numim Dumnezeu si el ne conduce totdeauna conform dorintei lui.
2. A doua calitate: din când în când trebuie sã mã opresc din scris si sã folosesc ascutitoarea. Asta înseamnã un pic de suferitã pentru creion, dar pânã la urmã, va fi mai ascutit. Deci, sã stii sã suporti unele dureri, pentru cã ele te vor face mai bun.
3. A treia calitate: creionul ne dã voie sã folosim guma pentru a sterge ce era gresit. Trebuie sã întelegi cã a corecta un lucru nu înseamnã neapãrat ceva rãu, ceea ce este neapãrat este faptul cã ne mentinem pe drumul drept.
4. A patra calitate: la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioarã, ci mina de grafit din interior. Tot asa, îngijeste-te de ce se întâmplã înlãuntrul tãu.
5. A cincea calitate: lasã totdeauna o urmã. Tot asa, sã stii, cã tot ce faci în viatã va lãsa urme, astfel cã trebuie sã încerci sã fii constient de fiecare faptã a ta.

Sensibilitate de toamna

Primavara…Un mugure mic, de-un verde crud, inmiresmat, plin de clorofila - pigment prieten bun cu lumina, se intinde si incepe sa rada, pocnind pic cu pic. Apare o frunzulita, apoi o frunza tanara frumoasa…ce cauta razele soarelui.

Frunzele…sunt atat de variate! O gama extrem de larga de forme si culori. Sunt atat de prietenoase! Vara, un anotimp torid, cu multe ifose, este anotimpul cand frunzele devin prietene cu oamenii ferndu-I de ploaie sau de soarele arzator.

Frunzele sunt adevarate minuni pentru sanatatea oamenilor… ii scapa de boil si le intareste organismul.
Toamna, frunzele se pregatesc de plecare. Isi schimba culoarea, devin pastelate si formeaza adevarate covoare…calde, pufoase, frumos mirositoare.

De dimineata, o frunza s-a prins de piciorul meu si a mers in pas cu mine. La un moment dat, vazandu-mi tristetea, a prins grai, spunandu-mi: “Nu fi trista. Doar stii foarte bine, viata este un ciclu. Crezi ca eu nu sunt trista ca plec de aici? Dar asa e facuta viata: cu bune si cu rele, frumos si urat, nou si vechi. Dupa rau, vine si bine! Zambeste….ai un zambet placut. Oamenilor le face bine sa vada chipuri zambitoare. Sa privesti viata din toate unghiurile si sa inveti din fiecare intamplare. Viata e frumoasa, dar trebuie sa o simti . Si nu uita: priveste suratele mele in primavera ce va sa vie! Ai grija de ele…mangaie-le usor cand iti ating parul…sunt atat de bucuroase cand faci asta. La revedere, fata draga!”

Am zambit…viata se ascunde in lucruri atat de minunate, pe care nici nu le luam in seama.

Asa ca, uitati-va in jurul vostru si ascultati cu atentia cand auziti voci care nu stiu de unde vin…pot fi pasari, fluturi, nori, ingeri, raze de soare… Visati… se merita! Viata e atat de frumoasa!

Atitudinea conteaza

"Atitudinea e mai importanta decat faptele. E mai importanta decat trecutul, decat educatia,decat banii, decat circumstantele, decat esecurile, decat succesele, mai importanta decat ce gandesc, spun sau fac ceilalti. Atitudinea e mai importanta decat aparentele, talentul sau indemanarea. Lucrul cel mai remarcabil este ca in fiecare dimineata avem de ales in privinta atitudinii pe care o adoptam pentru restul zilei. Nu ne putem schimba trecutul. Nu putem schimba faptul ca oamenii actioneaza intr-un anume fel. Nu putem evita...inevitabilul. Viata inseamna 10% ceea ce mi se-ntampla si 90% felul in care reactionez la ceea ce mi se intampla. Asa e si in cazul tau. Noi suntem stapanii atitudinilor noastre. In jocul vietii, nu conteaza cine are dreptate, conteaza cine ramane viu.

Fiecare zi iti deschide un nou cont (in minute). Fiecare noapte ti-l anuleaza. Nu poti pacali timpul. N-ai cum sa economisesti zile pentru mai tarziu. Trebuie sa traiesti in prezent din creditul de timp acordat azi, sa investesti ca sa poti scoate profit in domenii ca sanatate, fericire si succes. Ceasul ticaie si timpul se scurge. Viata e asa frumoasa, e un urias cocktail de senzatii si oricum stim ca exista intotdeuna cineva care ne vegheaza sau cineva drag caruia ii suntem dragi la randul nostru.

Daruieste un suras la fiecare pas incercand de fapt sa zambesti intotdeauna...sau sa razi cu lacrimi. Rasul duce la scaderea nivelului de hormoni ai stresului si intareste sistemul imunitar."