sâmbătă, ianuarie 25

"MANANCA, ROAGA-TE, IUBESTE" - de Elizabeth Gilbert

AM CITIT CARTEA...
AM TRIMIS-O LIUBEI IN REPUBLICA MOLDOVA, ORAS CAHUL.
AM VIZIONAT FILMUL DE TREI ORI...
ACUM IL REVAD... SI DESCOPAR CA PENTRU A TE TRANSFORMA, IMPORTANT ESTE SA VREI, SA IEI DECIZIA.... 
ESTE IMPORTANT SA INVETI IN FIECARE ZI... DIN LECTIILE PE CARE LE-AI TRAIT IN ACEA ZI..
AZI, AM INVATAT CA:
- DACA TREBUIE SA FII UNDEVA, VEI FI. AM VRUT SA MA INTORC DIN DRUM... VANTUL MA OBOSEA SI IMI ERA GREU SA INAINTEZ. INTORCANDU-MA, AM ZARIT AUTOBUZUL DE LEGATURA. CELALALT AUTOBUZ A SOSIT IMEDIAT CE AM AJUNS IN STATIE SI NU AM INTARZIAT, CU TOATE CA VREMEA ERA NEFAVORABILA SI PLECASEM TARZIU. 
ASA E SI IN VIATA.. TREBUIE SA VREI SI SA LUPTI!
ACUM, STAU SI MA GANDESC CA FRAIERA:
- DE CE OAMENII NU-MI PLATESC MUNCA??? O DOAMNA CARE SE OCUPA CU ATELIERE DE POVESTI IN TIMISOARA, CAREIA I-AM DAT POVESTI NOI SA LE FOLOSEASCA, RUGAND-O SA IMI PLATEASCA O ANUMITA SUMA PE DREOTUL DE AUTOR (50-100LEI), MI-A FAGADUIT CA DANSA ARE FRICA DE DUMNEZEU SI IMI VA VIRA BANII. APOI, A FACUT LARIINGITA SI NU A MAI AJUNS LA BANCA!
- POVESTILE PERSONALIZATE SUNT SCRISE CU MULT SUFLET SI IN TIMP CAT MAI SCURT... DAR BANII VIN CU ATATA INTARZIERE, IAR ALTII NICI MACAR NU CRED CA MERIT SA PRIMESC BANI CA LE-AM SCRIS O POVESTE PENTRU UN OM DRAG!
- O EDITURA SELECTA DIN IASI, DESI AM SEMNAT UN CONTRACT CLAR, MI-A SPUS CA NU STIE CAND IMI VA SCOATE CARTEA... CU TOATE CA TEXTUL SI GRAFICA SUNT GATA DIN VARA LUI 2013!
TOATE ACESTEA DOR.... DAR INCERC SA LE CONSIDER FAPTE BUNE!

Cadou pentru cel/cea iubit/a


Mereu mi-am dorit o fotografie...o sedinta foto impreuna cu cel iubit! Soarta nu mi-a  suras pana acum.
Nu sunt adepta zilei de Valentine's Day... dar iubirea poate fi celebrata in fiecare zi.
O buna prietena, o fiinta deosebit de frumoasa, sensibila, serioasa si desteapta (studenta la arhitectura), pasionata de fotografie... are un proiect in luna februarie pentru cei ce se iubesc mult (sau sedinte portret pentru cei singuri, dar romantici... ca mine).
Daca vreti sa va surprindeti placut persoana draga, luati legatura cu Diana! Nu veti regreta alegerea facuta, credti-ma! 

Eu... in multe variante si cu toate astea UNA

Cu o nevralgie cumplita am plecat ieri dimineata de acasa... cu ea m-am intors... cu ea am adormit. Am reusit sa printez "Pescarusul Jonathan Livingstone" de Richard Bach... voiam demult sa o citesc si nu gaseam timp. 
Am reusit sa pacalesc durerea de dantura si sa citesc. Este vorba despre noi...oamenii care traim dupa reguli impuse de societate si uitam sa fim liberi, sa zburam. Pescarusul Jon, iese din tiparele impuse defamilia si specia "pescarus" si zboara altfel: mai sus, mai departe, cu viteze mari, pe intuneric. Este o poveste de 16 pagini, dar extrem de impresionanta. 
Este o poveste despre ambitie, perfectionare, exercitiul repetarii.
Citat:
"Ne putem ridica noi insine din ignoranta, putem deveni noi insine fiinte ale perfectiunii, inteligentei si talentului! Putem fi liberi!"
De dimineata,tot cu nevralgie ampornit prin viscol sa corectez lucrari de olimpiada. 
Vijelie.. nameti...copii razand si bucurandu-se, astfel intelegand ca am imbatranit si numai un copil ma poate trezi din nou la viata... ma poate invata sa ma bucur de zapada si sa nu vad partea urata a iernii. 
Am baut un ceai fierbinte si am atipit vreo ora...
Tot cu nevralgie scriu si acum...
Imi doresc sa reusesc... sa imi duc la implinire proiectele in care am crezut cu tarie... am  investit suflet... energie... veselie.. speranta. Nu vreau sa renunt sub nicio forma! Vreau sa zbor ca pescarusul Jonathan....pana sus...tot mai sus.

Iti multumesc!