sâmbătă, octombrie 20

Competente in comunicare - performanta in educatie

Ieri, am continuat perfectionare cu un curs desre comunicare. A fost interesant. Am invatat notiuni. Am aflat ca un profesor este "meserias" cam dupa 15 ani de predat (sunt de acord). La liceu este importanta prelegerea si e cazul sa ii lasam pe elevi sa studieze singuri.... sa mearga la biblioteca, sa invete sa caute. :)

Azi, am facut psihologie. A fost DIVIN, SUPERB, MINUNAT! 
Am jucat un joc: orbul si conducatorul sau. Am invatat si am simtit mult. Am aflat despre ce se intamplain ADHD. Am descoperit oameni... emotii si rolul lor, despre cum sa inlocuiesti "ma enervezi" cu "ma enervezi pentru ca tipi si nu esti atent".
Mi-am dorit sa urmez fie facultatea de psihologie (pentru mine, pentru ca oricum e lumea de psihologi... si suntem din ce in ce mai "bolnavi" si nici nu vrem sa recunoastem) fie un master pe comuniare sau ceva legat de educatie si psihologie. 
Doamna psiholog, o tanara superba, simpla, slabuta, finuta, plina de viata, foarte bine pregatita. Ne-a uimit si ne-a impresionat... un grup d eprofesori ...si de bio si de socio umane... si de literatura si comunicare. :)

Concert in memoria unui inger

Sora mea a capatat o sete avida de lectura. Pe mine ma bucura nespus. Intr-o zi, imi trimite un mesaj. "Concert in memoria unui inger" de Eric Emanuel Schmitt... ultima aparitie.
- Sor, le luam si de la biblioteca. Nu mai dam bani pe carti.
Intre timp, am inceput scoala.
O colega, profa d eromana, imi spune:
-Stii, a aparut o noua carte a lui Schmitt. Se citeste repede si e frumoasa. Are cinci povestiri.. e in genul "Cea mai frumoasa carte din lume" (pe care am imprumutat-o si a cucerit inimi).
- Nu mai am bani. O voi lua de la biblioteca.
- Ti-o imprumut eu.
 
S-a intamplat. Mi-a adus-o. O coperta cu o vioara.
Prima poveste, nu m-a impresionat si nu m-a stimulat suficient sa continui. Amluat o pauza. "E necesarsa finalizez. Schimtt scrie frumos, atractiv, captivant."
Intr-adevar, celelalte povesti... m-au tinut treaza pana la 1 dimineata. Este o carte ce merita citita.