sâmbătă, ianuarie 6

Lecturi 2018

În primul săptămână a anului, am citit trei cărți.
„Nautilus” de Ioana Bâldea Constantinescu,  editura Humanitas
„Pelinul Negru” de Ioana Nicolaie, editura Humanitas
„Cancerul și alți demoni” de Loredana Caia, editura Școala Ardeleană

Ca un punct comun, toate au ceva trist. În prima apare un băiețel cu o formă gravă de autism. În Pelinul negru este vorba despre efectele Cernobîlului asupra populației și în special a copiilor născuți în acea perioadă a exploziei, aprilie 1986. 
Iar ultima este povestea unei prietene, profesoare de română, mamă minunată și „colegă” de blog în paerioada în care scriam serios pe aici și citeam muuulte bloguri și am cunoscut astfel oameni minunați, care a învins cancerul. Eu am citit-o numai printre lacrimi. M-a învățat să prețuiesc tot ce am, mai presus de toate SĂNĂTATEA, dar și familia minunată pe care o am. 

Lecturi plăcute și numeroase vă doresc!

Obiective pentru 2018

Anul acesta vreau să mî ocup de mine.În primul rând vreau să citesc mult, foarte mult. Am pierdut acest exercițiu, am citit foarte puțin.
Vreau să reduc timpul pe facebook, pe care oricum îl folosesc pentru promovarea cărților și a proiectului cu povești personalizate. 
Vreau  să petrec mult timp cu micuții mei, care au crescut (în curând împlinesc 2 ani) și înțeleg și iubesc cărțile și adesea stau cuminți pe lângă mine, jucându-se. Îi ador când văd cum se aleargă, se joacă și râd în hohote. Sunt foarte veseli și mă rog să aibă o viață fericită și veselă. să știe să ignore sau să răspundă pe măsură la răutăți. 
Vreau să scriu foarte mult (în special în vacanțe) și să public mult. Mai ales că la finalul anului am aflat de câțiva scriitori cu acte grele în domeniul literar că m-au criticat și se tem de mine. Aș vrea să înfrunt aceste răutăți cu demnitate, curaj și succese furtunoase pe piața literară. Nu-mi plac oamenii - gigant (au vârste considerabile) care își pierd umanitatea.
Vreau să călătorim în formulă completă foarte mult, să recuperăm cei doi ani de stat acasă.
Vreau să merg cu gemenii la teatru pentru copii și numeroase activități. Pe Horia aș vrea să îl dau la înot,de fapt pe amândoi, căci adoră apa.... și cu greu îi scot din cadă. Atunci când nu am energie să fac diverse activități cu ei, îi bag la baie. :))
Vreau (și îmi doresc să reușesc) să mă ocup de dantură și de sănătatea mea ( un test de analize neapărat). De când am născut nu am mai făcut  nicio analiză.
Vreau să fiu veselă, puternică, optimsită, curajoasă (să conduc din nou cu drag și încredere, să îmi recapăt independența, deși nu îmi e greu nici cu metroul) și antreprenoare de succes!
Vreau să ajung din nou la teatru! Măcar  două -trei piese să vizionez anul acesta. 
Vreau și un curs... fie de dezvoltare personală, fie de scriere creativă... unde, de fapt, vreau să cunosc oameni buni, încrezători, senini, frumoși!

Un 2018 MINUNAT tuturor!