marți, aprilie 30

"Născut pentru a doua oară" de Alin C. Ionescu

Acum câţiva ani, am avut un prieten pasionat de aviaţie. Lua cursuri de pilotaj. Mergea la Clinceni. Mi se părea interesant, dar nu extraordinar.
De ceva timp, am descoperit că un bun prieten şi vecin, este pasionat de aviaţie. Aşa am început să caut cărţi, reviste despre aviaţie.
Am descoperit site-ul www.aripi-argintii.ro şi am comandat două cărţi pentru a le dărui. Ador să fac acest gest: să ofer cărţi. 
Astăzi m-am întâlnit personal cu autorul cărţii (interviu) "Născut pentru a doua oară", Alin C. Ionescu. Mi s-a părut un om pasionat şi foarte dedicat. Îmi plac oamenii de genul. Aviaţia este un domeniu "sensibil". Voi ştiaţi că există Muzeul Aviaţiei in Bucuresti? Da, există în zona Aurel Vlaicu. Programul este 9-15. Eu voi merge să-l vizitez. Poate încercaţi să găsiţi şi voi timp pentru a vă îmbogăţi cunoştinţele şi a vă relaxa. Plus că pe 1 iunie, la Clinceni este şi un eveniment aviatic.
Eu merg să lecturez cartea. Voi face o recenzie cu mare, mare drag. Ştiu ce înseamnă să scrii şi să nu fi susţinut, încurajat... 
Bravo, domnule Alin C. Ionescu pentru curaj, pasiune şi mai ales perseverenţă. Vă susţin şi vă promovez cu tot sufletul! 

Titlu - Născut pentru a doua oara

Autor: Alin C.Ionescu

Editura

RBA PRINT

An aparitie

2012

Descriere

Apărută la data de 12.12.2012, cartea-interviu „Născut pentru a doua oară – Dialog cu comandor (r.) Marin Jeloaica, marchează debutul publicistic al lui Alin Ionescu, unul dintre membrii echipei sitului www.aripi-argintii.ro   
Privitor la subiectul cărţii, textul de pe coperta IV este cât se poate de edificator:

8 mai 1996, aerodromul militar Borcea.
Zi de zbor pentru personalul aeronavigant al Grupului 86 Aviaţie Vânătoare, toate activităţile specifice urmând o succesiune normală şi lipsită de probleme.
Un avion supersonic de vânătoare cu dublă comandă MiG-21 US se întoarce dintr-o misiune de antrenament, vine la aterizare şi pune roţile pe pista aerodromului din Câmpia Bărăganului, procedură executată ca la carte, la fel ca de fiecare dată. Doar că, acum, ceva se întâmplă, iar normalitatea unei zile de zbor se spulberă brusc.
Jamba stângă a avionului MiG-21 US cedează, rupându-se şi declanşând un şir de evenimente ce vor afecta profund vieţile unor oameni aflaţi în mijlocul lor, evenimente incredibile ce par a fi scoase dintr-un film de acţiune american. Lupta crâncenă pentru supravieţuire ce va urma şi deznodământul ei sunt subiectul central al acestei cărţi ce relatează evenimentele privite prin ochii unui pilot de vânătoare ce s-a aflat în focul evenimentelor, la propriu...

Cartea are 284 pagini şi 56 ilustraţii alb-negru, format 205 x 145 mm, a apărut la editura RBA Media şi se vinde la un preţ de 35 lei.
Pentru cititorii din Bucureşti, livrarea se va executa direct, iar pentru cititorii din ţară, livrarea se va executa prin poştă, modalitate ce va presupune includerea în preţ a taxelor poştale (pentru această modalitate de livrare, adresa completă a destinatarului – inclusiv codul poştal – este absolut necesară).
Comenzile pot fi trimise la adresele de e-mail contact@aripi-argintii.ro şi/sau alin@aripi-argintii.ro.

OFERTA 1
Pentru două cărţi „Născut pentru a doua oară – Dialog cu comandor (r.) Marin Jeloaica comandate, primiţi bonus un CD cu ilustraţiile incluse în carte la dimensiuni mari + alte fişiere surpriză!

OFERTA 2
Dacă veţi comanda pachetul alcătuit din cărţile „Născut pentru a doua oară – Dialog cu comandor (r.) Marin Jeloaica” şi „Poveşti de aerodrom 1” la preţul de 50 lei (+ taxe poştale, pentru comenzile din afara Capitalei), primiţi bonus un CD cu toate ilustraţiile incluse în cele două cărţi la dimensiuni mari + alte fişiere surpriză!

Fotografii 29 aprilie 2013

 Ascultand indemnul: "Munca unui scriitor nu-i deloc usoara. Intai trebuie sa fii un cititor silitor, cu mii de carti lecturate, apoi sa scrii... sa iti sune fraza.... sa o simti.... ".







Debut Literar UniCredit


 Aseara, dupa o zi de scoala agitata si extrem de calduroasa, am participat la dezbaterea literara organiata de UniCredit si Bibliofagia pe terasa librarei Humanitas Kretzulescu. Mi-a placut.  Am primit un volum catsigatr din anii precedenti. Ma gandesc daca sa particip sau nu. M-am lasat pe tanjeala. Dar.. incercarea moarte n-are. 

Iata ce au scris azi organiatorii. 

Dorim să mulțumim tuturor celor care au participat aseară la dezbaterea literară Cine, Ce, Cum și De ce (se) scrie astăzi?

Mulțumim, de asemenea, UniCredit-ului care ne-a sprijinit și în acest an precum și Librăriei Humanitas Kretzulescu pentru locul oferit desfășurării evenimentului.

Într-o atmosferă "cosy", familiară și comodă, participanții au fost invitați la o discuție liberă moderată de Liviu Papadima și invitații săi, Marin Mălaicu-Hondrari și Marius Chivu.

Tema dezbaterii a fost extrem de bogată, motiv pentru care cei trei membri ai juriului au adus în atenția publicului chestiuni referitoare la motivațiile scriiturii, problemele cu care se confruntă scriitorul contemporan, temele de inspirație și cauzele pentru care se optează, de regulă, pentru anumite motive și teme literare.

De asemenea, s-a subliniat și importanța sponsorizării și sprijinirii unor astfel de proiecte culturale.

Dacă vreți să știți cum a fost atmosfera de pe terasă, aruncați un ochi pe pozele de la eveniment.

Mulțumim tuturor!

De asemenea, s-a subliniat și importanța sponsorizării și sprijinirii unor astfel de proiecte culturale.