miercuri, februarie 9

eu... azi... oarecum regasita

azi... am descoperit ca invat mult mai usor de la adolescenti decat de la oameni mari. oare chiar sunt copil? multumesc Dee pentru tot ce ma inveti: sa cred in mine, sa sper, sa fiu eu. te ador! datorita tie, m-am redescoperit. ai fost click-ul de care aveam nevoie. (asa sunt eu, am nevoie de sprijin sa pot continua).

tot azi, am aflat ca ceea ce fac zi de zi, nu este meserie.... ci este o misiune. pentru ca eu fac totul cu suflet. a fi profesor = a fi model = ROST. [mi-am amintit cum mi-am rupt piciorul, intr-o situatie banala, tocmai cand trebuia sa invat pentru examenul de titularizare; concediu medical, fix 2 saptamani cat mai aveam pana la examen].

azi... am mai aflat ca sunt mult mai mult decat "ma vad", caci eu observ doar partea goala a paharului.

azi... am descoperit drumul pe care trebuie sa-l urmez.

azi... redevin eu.... Claudia cea voioasa si optimista.

Aniversare Victor Rebengiuc la MTR

Joi, 10 februarie, maestrul Victor Rebengiuc implineste 78 de ani. Cu aceasta ocazie, va invitam de la ora 18:30, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (Studioul Horia Bernea), la o proiectie speciala a unui film de referinta din cariera sa, Morometii (1987).
La proiectia-eveniment, alaturi de Victor Rebengiuc, vor mai fi prezenti regizorul Stere Gulea, mai multi membri ai echipei sale de filmare, precum si numerosi alti reprezentanti importanti ai cinematografiei si teatrului din Romania, veniti sa-l omagieze pe sarbatorit.


Pe fondul unor mutatii sociale – care se vor dovedi ireversibile – filmul urmareste destramarea unei familii taranesti traditionale din Campia Dunarii, in ultimii ani interbelici. Incercarea autoritara si disperata a capului familiei, Ilie Moromete (Victor Rebengiuc), de a tine pe loc aceasta realitate esueaza. Odata cu Ilie Moromete, dispare un prototip social care a reprezentat secole de-a randul societatea romaneasca. Dispare, de fapt, o identitate care nu a mai fost inlocuita. Drama familiei Moromete este drama satului romanesc.

Morometii a primit numeroase distinctii nationale si internationale, printre care: premii ACIN 1987 – Marele Premiu, Premiul pentru imagine (Vivi Dragan Vasile), Premiul pentru interpretare masculina (Victor Rebengiuc), Premiul pentru costume (Svetlana Mihailescu), Premiul pentru muzica (Cornelia Tautu), Premiul pentru montaj (Mircea Ciocaltei), Diploma de onoare (Luminita Gheorghiu) –, Premiul pentru interpretare masculina (Victor Rebengiuc) la Festivalul de la San Remo (Italia), 1988; Premiul III „Ciorchinele de bronz” si Premiul pentru interpretare masculina (Victor Rebengiuc) la Festivalul de la Santarem (Portugalia), 1988.

Intrarea publicului este libera, in masura locurilor disponibile.

Perechi cu dragoste si eleganta


Da...


ma amuz copios. candva, imi doream sa spun DA unui om pentru toata viata... si sa fie frumos, si sa construim mult, caramida cu caramida (scuze cacofonia), si sa iubim cu tot sufletul totul. n-am apucat, iar acum nu mai cred. :)

am primit o leapsa de la Tudor despre 10 motive care ma determina sa spun DA.

motive am suficiente....
ia sa vedem, gasesc 10?... ha ha ha:

DA pentru meseria pe care o practic.
DA pentru povestile mele.
DA pentru ca sunt iubita de elevi.
DA pentru prietenii care vor sa ma aiba aproape.
DA pentru cafeaua de dimineata.
DA pentru inghetata in miezul iernii.
DA pentru fiecare imbratisare si cuvant de alint primit/daruit.
DA pentru fiecare rugaciune ascultata.
DA pentru ca sunt sanatoasa si pot face multe (imi amintesc de Frida... chinuita de boala si durere si a daruit artei enorm).
DA pentru fiecare carte lecturata, fiecare cuvant invatat, fiecare cantec auzit si dansat.
DA pentru fiecare privire adresata mie, adresata oamenilor.
DA pentru fiecare sms, mail, telefon primit/daruit.