miercuri, aprilie 25

Eu şi Noaptea Muzeelor

După mult timp (de când cu zăpezile acelea uriaşe), am şofat din nou. Aveam emoţii. Credeam că nu mai ştiu....dar, m-am descurcat. În afara faptului că accelerez la pornire, totul merge bine.
Am avut trei ore azi. Mi-am dus elevii în laborator. Pentru ei înseamnă foarte mult acest lucru. Pe mine mă incomodează. Ei sunt fascinaţi de păsările împăiate, de scheletul din colţ, de planşele de pe pereţi. 
- Doamna, doamna,  din ce dăm teză.
- Din romanul "Ce am fost şi ce-am ajuns" (aşa îmi venea să le răspund). Din toată materia de pe semestrul acesta. 
- Haideţi doamna. Este prea mult. 
- Mai negociem.
Am fost adormită rău astăzi... emoţiile pentru inspecţia de vineri îmi dau de furcă.

Pentru cei interesaţi şi pasionaţi, vă informez că se apropie Noaptea Muzeelor.

Esti fan al Noptii Muzeelor?
Atunci inscrie-te voluntar la organizarea Noptii Muzeelor 2012! Acest eveniment de succes se va desfasura pe 19 mai si se afla deja la a opta editie. Ca de obicei, va fi sarbatorit concomitent in toata Europa. Anul trecut doar in Bucuresti au fost 150.000 intrari la muzee!
RNMR (Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania) te invita sa ajuti la promovarea si organizarea Noptii Muzeelor 2012:
- Sa traduci in engleza programele muzeelor pentru site-ul evenimentului, www.noapteamuzeelor.ro
- Sa fii mesagerul Noptii Muzeelor printre prieteni, colegi sau chiar necunoscuti
- Sa faci evenimentul de la Bucuresti si Cluj cat mai prietenos pentru public oferind detalii despre activitatile acestei nopti speciale sau distribuind hartile tiparite cu toate organizatiile participante
- Sa ajuti la documentarea evenimentului prin fotografii de atmosfera sau sprijin pentru o mai buna cunoastere a publicului
Si muzee din alte orase au nevoie de ajutorul tau, cum ar fi Muzeul Judetean Botosani, care asteapta voluntari (elevi de liceu sau studenţi cu profil umanist) care sa se implice in promovarea evenimentului, dar si in activitatile din noaptea respectiva – acordand asistenta vizitatorilor si ajutand la protejarea patrimoniului valoros pe care muzeul il detine.
Daca doresti sa te alaturi acestui eveniment important pentru comunitate, trimite-ne pana in ziua de sambata, 5 mai, o scurta scrisoare de intentie si un CV la adresa voluntari@noapteamuzeelor.ro. Nu uita sa precizezi ce anume te intereseaza, din ce oras esti si cum stai cu timpul.
Muzeele si publicul iti vor aprecia contributia, iar numele tau va aparea pe site-ul Noptii Muzeelor, www.noapteamuzeelor.ro, la sectiunea special dedicata voluntarilor.