vineri, martie 5

Am în mine puterea de a alege şi de a face schimbări


Doamne, dă-mi puterea să depăşesc inerţia care tinde să mă ţină pe loc.
Ajută-mă să-mi găsesc pasiunea şi entuziasmul de a face acele lucruri care contează.
Am ascultat si am mers la cursul de scriere... poate candva, voi scrie carti valoroase pentru omenire, carti care sa salveze sau sa bucure suflete.
Citatul zilei:
Caroline Warner:
“Sunt convinsă că atitudinea este cheia succesului sau eşecului în aproape toate încercările din viaţa noastră. Atitudinea ta – perspectiva, punctul tău de vedere, ce părere ai despre tine, ce părere ai despre alţii – îţi influenţează priorităţile, acţiunile, valorile. Atitudinea ta determină felul în care interacţionezi cu alţi oameni şi felul în care interacţionezi cu propria ta persoană.”
Totul porneste de la tine. Tu SA VREI, tu sa incepi sa actionezi, tu sa iti doresti sa faci ceva.
Da, eu imi doresc sa botez un baietel. Am primit un numar de telefon, si "uit" sa imi fac timp sa sun si sa vorbesc. Dar, voi gasi. E impetuos necesar!
Stiu ca nu am mai citi demult serios.
Am citit un rezumat al unei carti pe calculator si am citit cap coada cartea de poezii "Iubirea e pe 14 februarie". Am scris poezii si sper sa placa, cuiva, candva. am comandat trei carti de poezii, caci imi doresc sa citesc poezie, acum, la acest moment.
Am oarece incredere in mine.
Sunt oameni care ma "asalteaza" cu atentia lor, uneori cand nu mi-o doresc.
Imi doresc sa realizez multe... si sa bifez cat mai multe plusuri in agenda mea, nu sa reprogramez.
Am ales sa iubesc, chiar daca nu sunt iubita. Dar fac asta in secret...
Am ales sa continui cu zambetul pe buze si lacrimi in ochi - indiferent ca sunt de fericire sau de epuizare sau de tristete -
Am ales sa educ... cat pot... iar daca munca mea continua stiu ca voi fi mama...
Mama e o veriga din lantul vietii mele...

elevi si mamici cu pici

cati dintre parinti isi mai invata copiii ca nu e frumos sa arate cu degetul?
cati dintre parinti le spun copiilor ca trebuie sa fie buni, si veseli, si copii, sa se bucure de copilarie?
cati dintre parinti se mai joaca alaturi de copii?
credeam ca nu mai exista paduchi... ha ha ha. da, sunt nebuna, puteti spune (si accept!). diriginta unei clasa a V-a la care predau, vine si ma anunta ca doua eleve au paduchi si sa stiu de ele, bun. intru la ora, iar elevii imi spun pe rand timp de 10 minute, ca X-uleasca si M-arineasca au paduchi. incerc sa-i potolesc, sa le spun ca se intampla daca nu se limpezesc bine cand se spala, ca poate au de undeva, din autobuz sau mai stiu eu de unde. copii rai, care nu stiu sa relationeze. se urasc pur si simplu, rad de numele lor, de etnie (sunt si turci la scoala)... ma ingrozesc adesea. realizez cat de mult le lipseste dragostea. pacat! sunt copii atat de frumosi! daca s-ar juca cu ei, ar discuta, ar fi altceva.
azi, am avut doua clase de a VIII-a. tot comentau si i-am intrebat de ce se comporta astfel, violent, fara pic de rusine. le-am explicat ca nu imi fac mie un favor daca vorbesc civilizat... ma mai vad 2-3 luni si apoi gata. le-am explicat ca se respecta pe ei, ca vor iesi maine poimaine cu meserii, vor deveni adulti si le va fi greu sa se integreze in societate. au spus ca ei ma plac, ca nu au ceva cu mine, dar asa s-au obisnuit.
la final, doi baieti, m-au rugat sa le dau 1 leu... sa isi cumpere ape plata. nu a fost apa in scoala si erau insetati. le-am dat... suntem oameni... iar ei au suflete bune, dar sunt neintelesi, nu sunt mangaiati, nu are nimeni incredere in ei.
.....
de aceea le admir si le ador pe prietenele mele MAMICI.
CLAUDIA, are un baietel de 4 ani (implineste in vara) si ii citeste de la 6 luni, si are incredere in el, si ii incurajeaza orice initiativa creativa.
RUXANDRA este mamica unei fetite de 5 ani, Maria, care mi-a confectionat o frumusete de Martisor. Merge cu ea la teatru, la opera si duminica vizionam impreuna "Alice in tara Minunilor".
ANOUK (prietena mea draga, sensibila, frumoasa) are un baietel curajos, Rares, care o divinizeaza si o iubeste enorm de mult. Sunt invidioasa pe relatia lor. Rares este baietelul care si-a dat verdictul asupra povestilor scrise de mine, inainte de a merge cu ele la tipar. Este elev in clasa I, scrie si citeste foarte bine, este fascinat de dinozauri.
Mi-e drag de mamicile si taticii care se implica in educatia copiilor.